X
Abdijentocht Logo Abdijentocht Logo

22.09.2019

Lampiris Leuven Nature Trail

Op zondag 22 september vindt de tweede editie van de Lampiris Leuven Nature Trail & Walk plaats. Deelnemers sporen na ontvangst van hun deelnamepakket vanuit Leuven station richting de vertrekpunten in Sint-Joris-Weert en Oud-Heverlee.

Na een vrij vertrek (je tijd begint te lopen wanneer je de timingmat bij het verlaten van het station in Oud-Heverlee of Sint-Joris-Weert overschrijdt) loop of wandel je volledig door het groen en dwars door het schitterende Meerdaalwoud, Heverleebos en via de prachtige Abdij van Park terug richting Leuven centrum om te finishen voor het Stadskantoor.

De Lampiris Leuven Nature Trail is de derde afspraak uit de Lampiris Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Tijdens de Lampiris Nature Trail Series lopen de deelnemers doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. Zowel ervaren trailrunners als nieuwe lopers en wandelaars die op zoek zijn naar hun eerste trailervaring zijn welkom!

Deelnemers aan de Lampiris Leuven Nature Trail hebben de keuze uit 3 afstanden:

Start vanuit station Oud-Heverlee: 12 km (Run & Walk)

Start vanuit station Sint-Joris-Weert: 16 km (Run & Walk) en 25 km (Run).

De organisatie wil de impact op de omgeving bewust zo beperkt mogelijk houden en neemt daarom de nodige maatregelen. Zo gebeurt de drankbevoorrading uitsluitend via herbruikbare bekers en worden er verschillende eco-teams ingezet op het parcours. Daarnaast worden deelnemers aangemoedigd om duurzame mobiliteitskeuzes te maken bij hun verplaatsingen van en naar het event.

 

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN

TARIEVEN

Afstanden Geldig
t.e.m. 10 september
Geldig
tussen 11 en 22 september
25 km Trail € 32 € 35
16 km Trail € 24 € 27
12 km Trail € 17 € 20

Uniek technisch (100% polyester) Lampiris Leuven Nature Trail T-Shirt

€ 12 € 12

Borstnummers worden vooraf niet toegestuurd, maar kan je op 22 september afhalen op het Martelarenplein in Leuven, met het e-ticket dat je onmiddellijk na je inschrijving in je mailbox ontvangt (check zeker ook je spam!).

T-shirt

Bij inschrijving kan je een technisch T-shirt van de Lampiris Leuven Nature Trail 2019 bestellen. Dit T-shirt (100% polyester) kost slechts € 12. Het ontwerp wordt weldra bekendgemaakt!

SCHRIJF JE NU ONLINE IN

Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van de Lampiris Leuven Nature Trail. Lees deze voorwaarden grondig na.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

GROEPSINSCHRIJVING
(T.E.M. dinsdag 10 september – 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Online inschrijven kan tot en met dinsdag 10 september, 23u59, enkel met online betaling.

ENKEL EN ALLEEN ALS JE MET 10 OF MEER DEELNEMERS (OVER ALLE AFSTANDEN HEEN ) BENT KAN JE JE INSCHRIJVEN VIA DE GROEPSINSCHRIJVINGSMODULE. Ben je met minder dan 10, dan kan je je inschrijving niet doorsturen en vervallen de reservaties via dat systeem.

BEN JE MET MINDER DAN 10 EN WIL JE TOCH SAMEN INSCHRIJVEN? DAT KAN! Het is mogelijk om meerdere personen toe te voegen via het individuele inschrijvingsformulier vooraleer je betaling te doen. Inschrijvingen toevoegen kan door op de knop "verder winkelen" te drukken als je de vorige inschrijving hebt ingegeven.

Daginschrijvingen
(22 SEPTEMBER 2019)

Tarieven bij daginschrijving
25 km Trail € 35

16 km Trail

€ 27
12 km Trail € 20

Uniek technisch Lampiris Leuven Nature Trail T-Shirt

€ 12

 

 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn, ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • Heb jij je groepsinschrijving nog niet doorgestuurd en betaald op het ogenblik dat het maximum van 6.000 deelnemers is bereikt, dan krijg je een mail met de vraag jouw groep binnen de vijf dagen te betalen om jullie inschrijvingen alsnog te bevestigen. Opgelet! Van zodra het maximum bereikt is, zal je niemand meer kunnen toevoegen of wijzigen. Enkel nog betalen. Je krijgt ook enkel een herinneringsmail als er minstens één persoon in je groep staat ingeschreven.
 • Deelnemers die via een groep inschrijven zullen automatisch in dezelfde wave starten. (Deelnemers die tot een groep behoren zullen niet in de eerste wave kunnen starten. Enkel individuele deelnemers kunnen aan de eerste wave worden toegevoegd.)
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

WAT IS HET?

De Lampiris Leuven Nature Trail is een uniek loop- en wandelevenement met een zo laag mogelijke impact op milieu en omgeving.

Deelnemers verzamelen bij het station van Leuven (Martelarenplein) voor het afhalen van hun startnummer. Op dit startnummer staat een QR code die geldt als treinticket naar de startplaatsen in Oud-Heverlee (12 km) en Sint-Joris-Weert (16 & 25 km). Geen papieren treintickets, geen afval.

Deelnemers kiezen bij inschrijving het vertrekuur van de trein (= bindend): 7u57, 8u57, 9u57, 10u57, 11u57 of 12u57. Per slot zijn er 460 plaatsen beschikbaar.

We moedigen deelnemers trouwens aan om met de fiets of de trein naar het station van Leuven te komen. Ook jij kan dus een steentje bijdragen voor een groener evenement.

Aangekomen in Oud-Heverlee (+- 10 min. sporen) of Sint-Joris-Weert (+-14 min. sporen) kan je vrij starten. Op beide locaties ligt een timingmat voor de lopers. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de netto-tijden.

Onderweg is er 1 bevoorrading voor de 12 km , 2 bevoorradingen voor de 16 en 3 bevoorradingen voor de 25 km met water, sportdrank en snacks.

Het traject loopt volledig door het groen terug naar centrum Leuven. Een uniek traject door Heverlee bos, de Abdij van Park en de groene rand rond Leuven. Finishen doen we voor het nieuwe Stadskantoor (op 50m van het station).

Bron: GPSies.com

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

 • 7:00 – opening inschrijvingen Martelarenplein Leuven
 • 7:57 – 12:57: Vertrek treinen Station Leuven
 • Dienstregeling treinen station Leuven*
  • 7:57 – Vertrekt trein 1 
  • 8:57  - Vertrek trein 2
  • 9:57  - Vertrek trein 3
  • 10:57  - Vertrek trein 4
  • 11:57  - Vertrek trein 5
  • 12:57  - Vertrek trein 6

* Deelnemers hebben de keuze om tijdens hun online registratie zelf te kiezen met welke trein ze richting de vertrekstations van Oud-Heverlee (12 km) en Sint-Joris-Weert (16km en 25km) en dit zolang er plaatsen beschikbaar zijn. 

 • 8:20 – 13:20: Vrij vertrek lopers in Sint-Joris-Weert & Oud-Heverlee
 • 17:00 – Sluiting finish

De Lampiris Leuven Nature Trail is een event dat wordt georganiseerd met een zo laag mogelijke impact op de natuur, het milieu en de omgeving. Daarom worden deelnemers aangespoord  om maximaal te kiezen voor duurzame transportmethodes.
Het Station van Leuven is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer:

Er bevinden zicht 2 grote fietsparkings vlakbij de centrale eventsite:

 • het station van Leuven (onder het professor van Overstraeteplein)
 • De Kop van Kessel-Lo

Komt u met de wagen ? U kan terecht op volgende websites voor meer informatie:
https://www.leuven.be/parkeren
http://www.parkingdebond.be/ (parking onder eventsite)

 • Een uniek trailconcept waarbij je met de trein richting de startplaats gaat
 • Je treinticket richting de start in Oud-Heverlee (12 km) of Sint-Joris-Weert (16 km – 25 km )
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Kleedkamers
 • Uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish:
 • Uitslagen beschikbaar online
 • Parcoursbeschrijving online
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • Elektronische tijdsopname

Er worden aparte kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen voorzien.

Je sporttas kan je tijdens het event achterlaten aan de stand "bewaring sporttas". Er zal een gekleurde sticker met nummer op je tas gekleefd worden. Hetzelfde gekleurde nummer wordt ook op je polsbandje gekleefd en op je arm geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je polsbandje met "vestiairesticker" en/of het nummer op je arm je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

BEKIJK HIER HET PARCOURS
VAN DE LAMPIRIS LEUVEN NATURE TRAIL!

Na het afhalen van je deelnamepakket op het Martelarenplein in Leuven vertrek je per spoor richting de startlocaties. Aangekomen in Oud-Heverlee (+- 10 min. sporen) of Sint-Joris-Weert (+-14 min. sporen) kan je vrij starten, net buiten de stations. Op beide locaties ligt een timingmat voor de lopers. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de netto-tijden.

Onderweg is er 1 bevoorrading voor de 12 km , 2 bevoorradingen voor de 16 en 3 bevoorradingen voor de 25 km met water, sportdrank en snacks.

Het traject loopt volledig door het groen terug naar centrum Leuven. Een uniek traject door Heverlee bos, de Abdij van Park en de groene rand rond Leuven. Finishen doen we voor het nieuwe Stadskantoor (op 50m van het station).

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

NIVEAUS

25 KM = NIVEAU 3 / 17 KM = NIVEAU 2 / 10 KM = NIVEAU 1

De Lampiris Nature Trail Series mikken op een zeer breed publiek. Zowel ervaren trailrunners als nieuwe lopers die op zoek zijn naar hun eerste trailervaring zijn welkom!

Er is voor ieder wat wils. De verschillende niveaus duiden we aan met een sterrensysteem. Zo kunnen alle deelnemers hun weg vinden in de Lampiris Nature Trail Series.

1* - makkelijk: haalbaar voor iedere loper. Je ideale kennismaking met trailrunning
2* - gemiddeld: leuke uitdaging voor de modale loper
3* - zwaar: pittig parcours over een wat langere afstand, ideaal voor de geoefende loper
4* - zeer zwaar: langere afstand met veel hoogtemeters. Een uitdaging voor de geoefende loper
5* - extreem zwaar, enkele voor veellopers die zich specifiek voorbereiden op lange afstanden met veel hoogtemeters

AGENTSCHAP VOOR NATUUR EN BOS

De Lampiris Leuven Nature Trail wordt georganiseerd in samenwerking met Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Samen gaan we voor een sportieve, duurzame en kwalitatieve natuurbeleving. De parcours worden dan ook uitgewerkt in nauw overleg met de betrokken boswachters.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

Samen met veel verschillende partners creëert het agentschap een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien het agentschap ook anderen helpt bij het beheren van hun domeinen, beheert het agentschap in totaal zo'n 80.000 hectare bos en natuurgebied.

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat duidelijk met zijn twee 'botten' op het terrein. Die terreinkennis en ervaring vormen belangrijke pijlers om het beleid te helpen voorbereiden.

UITSLAGEN

Hier vind je direct na afloop de resultaten

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez