Zondag is het zover: de eerste editie van de Lampiris Leuven Nature Trail! Hopelijk is je voorbereiding vlot verlopen en kijk je al reikhalzend uit naar onze parcours doorheen de groene rand van Leuven. Onderstaande tips & tricks brengen je alvast een stapje dichter bij de finish...

1. Je kan je startpakket afhalen vanaf 7u s'ochtends op het Martelarenplein, vlak voor het station. Breng hiervoor je e-ticket mee. Het exacte vertrekuur van de door jou gereserveerde trein vind je terug op dit e-ticket en is ook aangegeven op je borstnummer.

2. Respecteer je treinkeuze. Het is niet mogelijk om van trein te wisselen. Op je startnummer staat een barcode die geldt als treinticket naar de startplaatsen in Oud-Heverlee en Sint-Joris-Weert. Geen papieren treintickets, geen afval! Zorg dat je uiterlijk 45 minuten voor het vertrek van jouw trein aanwezig bent op de site. Zo kan je in alle rust je laatste voorbereidingen treffen. Kom dus op tijd en bereid je reisroute goed voor! Deelnemers worden hierbij aangespoord om maximaal te kiezen voor duurzame transportmethodes.

3. Deelnemers aan de 11km stappen af in station Oud-Heverlee. Deelnemers aan de 16 en 25km blijven 1 halte langer zitten en verlaten de trein in Sint-Joris-Weert. We willen je vragen om de trein en het perron op een rustige manier te verlaten. Je tijd begint pas te lopen bij het overschrijden van de startmatten die een eindje - op 100m (11km) en 650m (16km en 25km) - buiten het station liggen. Volg bij het verlaten van het station de signalisatie richting de officiële start.

4. De start is vrij. Je kiest dus zelf wanneer je over de timingmat aan de start stapt. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de netto-tijden.

5. Wees verstandig, luister naar je lichaam en hydrateer voldoende, zeker ook voorafgaand aan je wedstrijd. Onderweg is er 1 bevoorrading voor de 11 km , 2 bevoorradingen voor de 16 km en 3 bevoorradingen voor de 25 km, steeds met water, sportdrank en snacks.

6. De parcours zijn verkeersluw, niet verkeersvrij. Zeker naarmate je dichter bij de finish komt, gaat een deel van de route over de openbare weg. Als deelnemer dien je steeds de geldende verkeersregels te volgen. Ter hoogte van de Tiensepoort sporen we je aan om gevolg te geven aan de aanwezige verkeerslichten en aanwijzingen van de politie . Je tijd wordt hier door middel van timingmatten automatisch geneutraliseerd.

7. Om het groene karakter van de Lampiris Leuven Nature Trail extra te ondersteunen, zullen deelnemers verplicht zijn om herbruikbare bekers te gebruiken. Er zullen dus geen wegwerpbekers beschikbaar zijn op de bevoorradingsposten. Lopers die niet in het bezit zijn van zo'n beker kunnen deze ter plaatse voor de wedstrijd aan de inschrijvingen aankopen voor 3 euro.

8. Heb je nog geen T-shirt van de Lampiris Leuven Nature Trail besteld? Bij het afhalen van je startnummer, kan je bij de helpdesk nog een T-shirt kopen voor 12 euro, (zo lang de voorraad strekt).

9. Heb je nog vrienden, kennissen of familieleden die zich willen inschrijven? Dat kan! Hou onze facebookpagina in het oog voor informatie omtrent de beschikbare plaatsen en treinen.

10. Een gratis bewaarplaats sporttassen is voorzien vlakbij de inschrijvingen. Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

11. Zonder onze talrijke vrijwilligers zou dit evenement niet kunnen doorgaan. Geef de vrijwilligers ook een fantastische dag door ze bijvoorbeeld een high five te geven onderweg!

12. Misschien is dit je eerste trail en heb je de smaak nu echt te pakken of ben je een veel-loper en kan je niet wachten tot je volgende uitdaging. Wij organiseren in 2018 nog enkele zeer mooie events voor jou...