PARCOURSOVERZICHT*

* De hieronder genoemde beklimmingen zijn die van vorig jaar. Afhankelijk van de mogelijke koerswijzigingen kan deze lijst worden gewijzigd.

Parcours La Redoute

La Redoute

Gelegen in de gemeente Aywaille en bekend voor de sfeer die daar heerst tijdens het Luik-Bastenaken-Luik weekend, is la Redoute één van de meest bekende hellingen van de wielersport. La Redoute is 1650m lang, met een maximale stijgingspercentage van 20%. Een zware dobber!

Meer info

Parcours Côte de Saint-Nicolas

Côte de Saint-Nicolas

De Côte de Saint-Nicolas is zeker geen makkelijke klim. Klim percentages lopen tot meer dan 15% en als laatste grote beklimming van Luik-Bastenaken-Luik is deze korte maar stelle beklimming bijna altijd de scherprechter in de wedstrijd.

Meer info

Parcours La Roche-aux-Faucons

La Roche-aux-Faucons

Samen met la Redoute en de Côte de Saint-Nicolas maakt de Côte de la Roche-aux-Faucons deel uit van de finish van Luik-Bastenaken-Luik. Met een gemiddelde stijging van 9,7% en stuks van meer dan 15% zal het niet makkelijk zijn. Geniet van het uitzichtpunt bovenaan!

Meer info

Parcours Col du Rosier

Col du Rosier

Wie één van de twee langste afstanden rijdt moet de Col du Rosier Est bedwingen. Met een lengte van 3900m is deze helling zeker een hele uitdaging. Gelegen in de gemeente van la Gleize, dankt de Col du Rosier zijn faam aan 'la Doyenne'.

Meer info

Event mogelijk gemaakt door