X

Liège-Bastogne-Liège Challenge vergt het uiterste van de deelnemers!

Op zaterdag 27 april stond de Liège-Bastogne-Liège Challenge 2019 op het programma, een combinatie tussen een cyclo en een profkoers.

Lees meer

Sportograf

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van Liège-Bastogne-Liège Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Zoek je foto's op

Parcours

De ultieme uitdaging is om het volledige parcours af te leggen dat de profs één dag later onder de wielen geschoven wordt. Maar ook de tochten van 75 en 147 km laten je met een aantal stevige kuitenbijters kennismaken.

Zo krijg je o.a. de Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Redoute en de Côte de Wanne voor de wielen geschoven waarbij de meest spraakmakende beklimmingen van timing worden voorzien.

Treed in de voetsporen van Philippe Gilbert, Bob Jungels, Alejandro Valverde, Bernard Hinault en andere top renners, en zet Liège-Bastogne-Liège op je eigen palmares.

‘Er is keuze uit drie afstanden:’

*Onder voorbehoud van kleine wijzingingen

ONTDEK DE MEEST SPRAAKMAKENDE BEKLIMMINGEN

Download de GPX-en

Volg ook de profs op de voet!

Na jouw deelname aan LBL Challenge bieden we je de unieke mogelijkheid om de profrenners, die een dag later zullen strijden om de overwinning, van dichtbij te volgen.

Zaterdag

Op zaterdagnamiddag (vanaf 13u30) worden de verschillende deelnemende teams voorgesteld op de Place-St-Lambert in het hartje van Luik. Je passeert deze presentatie tijdens jouw route en kan hier even halt houden, alvorens je naar de Halles des Foires trekt voor jouw medaille. Bij de stand van AB Inbev, naast het podium, kan je ook genieten van een gratis biertje.

Zondag

Zondagmiddag is er een fanzone vlakbij de finish waar je de échte finale van Luik-Bastenaken-Luik vanop de eerste rij te beleven. In het bijzijn van je vrienden én op vertoon van je medaille kan je de koers volgen op één van de tv-schermen, genieten van een lekker biertje en de renners zelf "live" zien voorbij rijden. De zone is geopend tussen 12u en 18u. Tussen 13u en 14u kan je genieten van een Happy Hour van AB Inbev (1 pintje betalen = 1 gratis). We raden je aan om tijdig aanwezig te zijn, want vol = vol.

Bekijk de fanzone

RESPECTEER DE WEGCODE EN FIETS PROPER!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hieraan meewerkt wordt zaterdag 27 april opnieuw een hoogdag!

Politiecontroles

De politie zal controles uitvoeren tijdens de LBL Challenge:

  • Langs het parcours (op gevaarlijkste punten)
  • De politie zal straatcamera's voorzien om boetes te geven.

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE

ASO & Golazo sports, met de Provincie Luik, FCWB en de RC Pésant Club Liégois
Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com
Event mogelijk gemaakt door