Ook volgend jaar krijgen wielertoeristen de kans om daags voor de profs hun eigen Luik-Bastenaken-Luik te rijden. De inschrijvingen voor de 8ste editie van de Liège-Bastogne-Liège Challenge, op zaterdag 21 april 2018, zijn geopend!

Voor de profs bepaalt een flitsende demarrage bergop of een snelle sprint aan de meet over winst of verlies en ook voor de wielertoeristen loont het om snel te zijn. Wie zich snel inschrijft, geniet immers van een voordeeltarief. Er is keuze uit drie verschillende afstanden: 75, 153 of 273 km, allen met start en finish in Luik.

Het parcours van de 273 km is hetzelfde als dat wat de profs daags nadien voor de wielen geschoven krijgen, goed voor meer dan 5200 hoogtemeters in totaal! Maar ook op de 75 en de 153 km zijn er voldoende uitdagingen. Het wordt zwoegen, zweten en genieten op iconische hellingen als de Côte de Wanne, de Côte de la Roche-aux-Faucons, de Côte de La Redoute en de Côte de Saint-Nicolas. Op al deze kuitenbijters wordt elektronische timing voorzien zodat de deelnemers hun tijd onderling kunnen vergelijken... en zondag te weten kunnen komen of ze sneller dan pakweg Philippe Gilbert, Vincenzo Nibali of Alejandro Valverde geklommen hebben.

Net zoals bij de profs zal er ook bij de wielertoeristen een heel internationaal gezelschap aan de start komen. Vorig jaar tekenden meer dan 50 verschillende nationaliteiten present in de Liège-Bastogne-Liège Challenge. Italianen, Spanjaarden, Nederlanders, Britten en uiteraard ook veel Belgen zien deze cyclo als één van de grote uitdagingen op hun wielerkalender!