Wegenwerken in de buurt van Stavelot hebben hun invloed op het parcours van de Luik-Bastenaken-Luik Challenge. Net als de profs krijgen ook de deelnemers van onze toertocht de nieuwe lus met drie nieuwe hellingen onder de wielen geschoven.

Door wegenwerken in Stavelot, moest het parcours van de 103de editie van La Doyenne worden aangepast. Het gekende drieluik van de Côte de Wanne, Stockeu en de Haute Levée is er dit jaar niet bij.  In de plaats komen drie minder gekende - maar daarom niet minder mooie - hellingen in de de buurt van de Oostkantons. De Côte de Pont, Côte Bellevaux en de Ferme Libert nemen dit jaar de rol over en vormen de poort naar de finale richting de Col du Rosier

De 
die-hards die de volledige route van Luik-Bastenaken-Luik voor hun rekening nemen, zullen net zoals de profs een ommetje maken richting Oostkantons en daar kennis maken met het nieuwe trio. De deelnemers aan de middellange afstand verlaten het parcours van de profs ter hoogte van Werbomont, om er nadien terug op te komen in Francorchamps, in de richting van de beklimming van de Rosier.