X

La Chouffe Classic 02/06/2018

Info Inschrijven

Ben je klaar voor het betere klimwerk én wil je graag kennis maken met het fraais dat Luxemburg en de Oostkantons te bieden hebben? Dan verwachten we jou op zaterdag 2 juni in Houffalize voor de La Chouffe Classic.

Je hebt er de keuze uit 3 afstanden: 164 km, 104 km of 71 km. De langste tocht doet de Côte de la Haussire aan, gecatalogeerd als de "zwaarste helling van België" en brengt je tevens naar het prachtige Duitstalige België. Bovendien wordt er tijdsopname voorzien op 4 hellingen (langste tocht) én krijgt iedereen een degustatieglaasje La Chouffe vlak voor de finish bij Brasserie d'Achouffe.

Aan de aankomst volgt de beloning: een heerlijk flesje La Chouffe om thuis na te genieten.

Parcours Praktische info

Parcours

Het parcours brengt je van het mooie Houffalize via pittoreske wegen naar prachtige dorpjes zoals La Roche-en-Ardenne, Vielsalm en onze Oostkantons. Voor de klimmers onder ons is dit dé uitgelezen tocht met heel wat hoogtemeters en tot de verbeelding sprekende hellingen waarop ook timing voorzien is: de Côte de la Haussire Sud, Ourberg, La Longue Virée en als slot de pittige Rue de Saint Roch. In het Bergklassement vind je na afloop terug hoe je het ervan af bracht.

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 71 km (1284 hoogtemeters - timing op 3 hellingen)
 • 104 km (1710 hoogtemeters - timing op 3 hellingen)
 • 164 km (2480 hoogtemeters - timing op 4 hellingen)

Parcoursoverzicht

Bergklassement

Tijdsopname met chip!

Tijdens La Chouffe Classic kunnen alle deelnemers hun klimmerstalent bewijzen: op 4 hellingen worden de tijden elektronisch gemeten aan de hand van de chip die je samen met je kaderplaatje ontvangt.

De tijdsopname gebeurt op volgende hellingen:

 • Côte de la Haussire Sud-Ouest: 4600m, 275m hoogteverschil, gemiddelde stijging 6,12%
 • Ourberg (Côte de Weveler): 2200m, 136m hoogteverschil, gemiddelde stijging 6,2%
 • La Longue Virée (Côte du Mont): 3200m, 148m hoogteverschil, gemiddelde stijging 4,60%
 • Rue de Saint Roch: 1150m, 127m hoogteverschil, gemiddelde stijging 11%)

BEKIJK HET BERGKLASSEMENT

 • Bekijk HIER het bergklassement van La Chouffe Classic 2017
 • Bekijk HIER het bergklassement van La Chouffe Classic 2016
 • Bekijk HIER het bergklassement van La Chouffe Classic 2015

Parcoursoverzicht

Parcours Côte de la Haussire Sud-Ouest:

1. Côte de la Haussire Sud:

Na de eerste twee hellingen (Côte de Mormont en Côte du Barrage Nisramont) schotelen we je meteen de 'zwaarste helling van de Benelux' voor, de Côte de la Haussire die we deze keer via de Zuidkant beklimmen.
We vertrekken vanuit het mooie La Roche en Ardenne voor zowat 4 km klimgenot. Goed doseren is de boodschap: aan het einde zakken de stijgingspercentages amper nog onder de 10% met maxima tot 13%.

Parcours Ourberg (Côte de Weveler):

2. Ourberg (Côte de Weveler)

Deze klim, gelegen op grens met Belgie en Duitsland, is een klassieker voor elke wielerliefhebber die in deze prachtige streek komt fietsen. Bovenaan deze stevige beklimming (6,2% over 2.200 meter met pieken tot 16%) word je beloond met prachtige uitzichten over de Ourvallei. En alsof dat nog niet zwaar genoeg is, de wind staat hier meestal stevig in het nadeel.

Meer info

Parcours La Longue Virée

3. La Longue Virée

Na een smakelijke bevoorrading in de brouwerij van La Chouffe schotelen we je de Longue Virée voor. Een gelijkmatige klim over 3200 m (4,6% gemiddeld) met een uitschieter tot 10%. De voorlaatste beklimming van de dag maar probeer zeker nog iets in de tank te houden voor de laatste beklimming van de dag...

Meer info

Parcours Cote de Saint-Roche

4. Cote de Saint-Roche

Afsluiten doen we met een klepper van formaat en. De Côte de Saint Roche, bekend uit Luik - Bastenaken - Luik, is kort (900m) maar krachtig (11,7% gemiddeld) en kent geen genade. De start tussen de huizen is meteen fel met een piek tot 17,9%. Van daar uit is het 4 km in dalende lijn naar Houffalize. Een frisse La Chouffe is onze verdiende beloning!

Meer info

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Flesje La Chouffe (33cl)
 • Timing op vier hellingen (langste tocht)
 • Uitgebreide bevoorrading* met aan elke controlepost o.a. Aptonia sportvoeding en sportdrank, Meli honingwafels en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit (Cibel)
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Infokaart met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Massage bij aankomst

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

Centre Sportif
Cour de L'Abbaye
6660 Houffalize.

 • Cyclo 163 km : 07u30 - 10u00
 • Cyclo 104 km : 07u30 - 10u00
 • Cyclo 71 km : 07u30 - 11u00

Officiële sluiting finish om 17u30.

Inschrijven

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de desk "voorinschrijvingen".

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 164 km : 4 bevoorradingsposten
 • 104 km : 3 bevoorradingsposten
 • 71 km : 2 bevoorradingsposten

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij het Centre Sportif.

Meer info volgt binnenkort

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mechaniciens je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de infokaart.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de La Chouffe Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Inschrijven

71 km 104 km 164 km
Early Bird
(Tot en met 21/05/2018 - 23u59)
€11 €16 €16
Na 21 mei 2018* €15 €20 €20

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement. Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kun je op 2 juni vanaf 7u30 uur je kaderplaatje afhalen aan aan de desk "voorinschrijvingen".

Wie vooraf ingeschreven is, kan hier zijn kaderplaatje op vrijdag 1 juni ook afhalen tussen 16u00 en 19u00.

Bekijk hier het deelnamepakket

Inclusief tijdsopname op 4 hellingen (langste tocht) en gratis flesje La Chouffe bij aankomst.

Groepsinschrijving (tot en met 21/05)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

71 km 104 km 164 km
Zaterdag 2 juni 2018* €15 €20 €20

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

* Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief. Nog geen lid? Klik hier.

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van Peloton, een samenwerking tussen GOLAZO SPORTS NV, met maatschappelijke zetel te Schoebroekstraat 8, 3583 Paal-Beringen, BTW BE 0442.115.211, hierna GOLAZO en FLANDERS CLASSICS, met maatschappelijke zetel te Harensesteenweg 228, 1800 Vilvoorde, BTW BE 0818.388.802, samen optredend als ORGANISATOR. Voor al uw vragen zijn GOLAZO en FLANDERS CLASSICS uw aanspreekpunt. GOLAZO is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.00 - E-mail: info@golazo.com; FLANDERS CLASSICS is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 02/ 303 35 00 – E-mail: info@flandersclassics.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement. De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten. In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal ORGANISATOR voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van ORGANISATOR. ORGANISATOR zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn. ORGANISATOR kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelname aan het evenement kan enkel met een geldig inschrijving en indien aan volgende leeftijdsvereisten is voldaan:

  Loopevenementen
  • Vanaf 10km: min. 12 jaar op het moment van deelname
  • Vanaf 21km: min. 16 jaar op het moment van deelname
  • Vanaf 42km: min. 18 jaar op het moment van deelname

  Fietsevenementen
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar. Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, ... ) steeds zichtbaar zijn. De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen. Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden. De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem. ORGANISATOR meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor ORGANISATOR. Zij mag evenwel doorgegeven worden aan de partijen die contractueel verbonden zijn met ORGANISATOR. De wet van 8 december 1992 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden. Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van ORGANISATOR en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen. De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan ORGANISATOR om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien. De deelnemer verleent toestemming aan ORGANISATOR zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. ORGANISATOR zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton