X

La Chouffe Classic 02/06/2018

MyPage Foto's Fotoservice

Liefhebbers van het goede klimwerk genieten van de La Chouffe Classic

Op de eerste zaterdag van juni stond de La Chouffe Classic op het programma in de Proximus Cycling Challenge. Een uitgelezen kans voor de klimmers om zich uit te leven. Zij konden strijden om het bergklassement.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de La Chouffe Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Het parcours brengt je van het mooie Houffalize via pittoreske wegen naar prachtige dorpjes zoals La Roche-en-Ardenne, Vielsalm en onze Oostkantons. Voor de klimmers onder ons is dit dé uitgelezen tocht met heel wat hoogtemeters en tot de verbeelding sprekende hellingen waarop ook timing voorzien is: de Côte de la Haussire Sud, Ourberg, La Longue Virée en als slot de pittige Rue de Saint Roch. In het Bergklassement vind je na afloop terug hoe je het ervan af bracht.

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 81 km (1284 hoogtemeters - timing op 3 hellingen)
 • 104 km (1710 hoogtemeters - timing op 3 hellingen)
 • 164 km (2480 hoogtemeters - timing op 4 hellingen)

Parcoursoverzicht

Bergklassement

Tijdsopname met chip!

Tijdens La Chouffe Classic kunnen alle deelnemers hun klimmerstalent bewijzen: op 4 hellingen worden de tijden elektronisch gemeten aan de hand van de chip die je samen met je kaderplaatje ontvangt.

De tijdsopname gebeurt op volgende hellingen:

 • Côte de la Haussire Sud: 3900m, 275m hoogteverschil, gemiddelde stijging 7%
 • Ourberg (Côte de Weveler): 2200m, 136m hoogteverschil, gemiddelde stijging 6,2%
 • La Longue Virée (Côte du Mont): 3200m, 148m hoogteverschil, gemiddelde stijging 4,60%
 • Rue de Saint Roch: 1150m, 127m hoogteverschil, gemiddelde stijging 11%)

BEKIJK HET BERGKLASSEMENT

 • Bekijk HIER het bergklassement van La Chouffe Classic 2017
 • Bekijk HIER het bergklassement van La Chouffe Classic 2016
 • Bekijk HIER het bergklassement van La Chouffe Classic 2015

Parcoursoverzicht

Parcours Côte de la Haussire Sud-Ouest:

1. Côte de la Haussire Sud:

Na de eerste twee hellingen (Côte de Mormont en Côte du Barrage Nisramont) schotelen we je meteen de 'zwaarste helling van de Benelux' voor, de Côte de la Haussire die we deze keer via de Zuidkant beklimmen.
We vertrekken vanuit het mooie La Roche en Ardenne voor zowat 4 km klimgenot. Goed doseren is de boodschap: aan het einde zakken de stijgingspercentages amper nog onder de 10% met maxima tot 13%.

Parcours Ourberg (Côte de Weveler):

2. Ourberg (Côte de Weveler)

Deze klim, gelegen op grens met Belgie en Duitsland, is een klassieker voor elke wielerliefhebber die in deze prachtige streek komt fietsen. Bovenaan deze stevige beklimming (6,2% over 2.200 meter met pieken tot 16%) word je beloond met prachtige uitzichten over de Ourvallei. En alsof dat nog niet zwaar genoeg is, de wind staat hier meestal stevig in het nadeel.

Meer info

Parcours La Longue Virée

3. La Longue Virée

Na een smakelijke bevoorrading in de brouwerij van La Chouffe schotelen we je de Longue Virée voor. Een gelijkmatige klim over 3200 m (4,6% gemiddeld) met een uitschieter tot 10%. De voorlaatste beklimming van de dag maar probeer zeker nog iets in de tank te houden voor de laatste beklimming van de dag...

Meer info

Parcours Cote de Saint-Roche

4. Cote de Saint-Roche

Afsluiten doen we met een klepper van formaat en. De Côte de Saint Roche, bekend uit Luik - Bastenaken - Luik, is kort (900m) maar krachtig (11,7% gemiddeld) en kent geen genade. De start tussen de huizen is meteen fel met een piek tot 17,9%. Van daar uit is het 4 km in dalende lijn naar Houffalize. Een frisse La Chouffe is onze verdiende beloning!

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton