X

Kwaremont Sluitingsprijs30/09/2018

Verslag Foto's Fotoservice

Zonnige omstandigheden voor Kwaremont Sluitingsprijs

Zondag heeft de Kwaremont Sluitingsprijs plaatsgevonden, de 15de en laatste rit van de Proximus Cycling Challenge. Start en aankomst waren bij brouwerij De Brabandere in Harelbeke, van het gekende wielerbier Kwaremont.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.comis de officiële fotoservice van de Kwaremont Sluitingsprijs! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Met de Kwaremont Sluitingsprijs trekken we nog één keer door het hart van de Vlaamse Ardennen. We stippelden 4 routes uit die zowel bekende kleppers als enkele onbekende pareltjes aan doen. De familietocht van 33km gaat vooral over rustige vlakke wegen, geschikt voor iedereen dus! De 66 km trekt net als alle andere tochten na een vlakke aanloop naar de Oude Kwaremont. De helling die zijn naam leende aan het bekende wielerbier, mag uiteraard niet ontbreken. De 99 km zal al heel wat lastiger zijn, met passage over de Oude Kwaremont, maar ook de Kortekeer, Hotond en minder bekende Kokerellestraat. Wil je voor een laatste keer dit seizoen de kaap van de 100km ronden? Dan kies je voor de 132km, met als extra’s de Valkenberg, Foreest, Taaienberg en Leberg. De Kwaremont zal achteraf des te beter smaken!

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste passages.

 

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 132 km: 1200 hm
 • 99 km: 810 hm
 • 66 km: 440 hm
 • 33 km: 170 hm

Parcoursoverzicht

POINTS OF INTEREST

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere

Starten en aankomen doen we op de terreinen van Brouwerij De Brabandere, deze familiebrouwerij brouwt al bier sinds 1894 en lanceerde enkele jaren terug het ondertussen gekende Kwaremont bier. Naast het wielerbier brouwen ze heel wat andere karaktervolle bieren, gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.

Oude Kwaremont

Oude Kwaremont

Na een vlakke aanloop trekken alle tochten, met uitzondering van de 33 km, naar de Oude Kwaremont. Deze klassieker van formaat mag uiteraard niet ontbreken op onze tocht door de Vlaamse Ardennen. Met zijn 2,2 km hobbelige kasseien en een max. stijgingspercentage van 11,6% wordt het puffen.

Kortekeer

Kortekeer

De tochten van 99 en 132 km trekken naar de Kortekeer, een korte maar steile asfalthelling in Maarkedal. Slechts 1 km lang, maar met een stijgingspercentage van 17%, een niet te onderschatten helling.

Foreest

Foreest

De tocht van 132km krijgt het nog wat lastiger met als eerste extra obstakel de Foreest. 700 m lang kronkelt de Foreest naar boven, met stijgingspercentages tot 13% valt deze klassieke helling niet te onderschatten.

Valkenberg

Valkenberg

Net na de bevoorrading in Brakel trekken we naar de Valkenberg. Deze helling hoeft geen introductie meer, gekend uit menig wielerklassieker weet de geoefende wielerliefhebber wat hem hier te wachten staat, 550m de tanden stukbijten op hellingspercentages tot 13%!

Kwaremont Kermesse

Gedurende het hele weekend van de Kwaremont Sluitingsprijs organiseert Brouwerij De Brabandere, in samenwerking met de Emelgemse Wielervriendenclub, de Kwaremont Kermesse. Zaterdagavond wordt een sport/komische avond met de zaalshow van Ruben Van Gucht, "Sportman", enkele optredens en een komische noot van Raf Coppens. Op zondag is er tijdens de Kwaremont Sluitingsprijs een hele dag door animatie voor jong en oud, met als kers op de taart het WK wielrennen op groot scherm met gezellige bar. Meer info vind je via www.kwaremontkermesse.be

 

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Wil je op hoogte blijven van onze events? Laat je emailadres dan hier achter.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton