Kim speelt Women's Legends Trophy
Kim zal net als vorig jaar haar opwachting maken op Roland Garros. Kim, die zwanger is van haar derde kindje, neemt in Parijs deel aan de Women's Legends Trophy, een exhibitietornooi voor tennislegendes.

Kim, die binnen twee weken haar 33ste verjaardag viert, won het exhibitietornooi in 2014 en 2015 aan de zijde van de Tsjechisch-Amerikaanse tenniskampioene Martina Navratilova. Dit jaar vormt ze een duo met Tracy Austin. De 53-jarige Amerikaanse voerde de WTA-ranking aan in 1980 en schreef de US Open op haar naam in 1979 en 1981. Ook Navratilova, de Spaanse Arantxa Sanchez-Vicario, die Roland Garros drie keer won, de Tsjechische Jana Novotna en de Française Marion Bartoli bevestigden hun deelname.

"Kim heeft hier mooie momenten meegemaakt en ik denk dat ze zich nog steeds verbonden voelt met Roland Garros", aldus de Franse ex-tennisspeelster Nathalie Dechy, die verantwoordelijk is voor het contact met de speelsters. "België houdt van dit tornooi. Kim heeft zich de voorbije twee jaren goed geamuseerd en moet geen verre reis maken om hier te geraken. Het is een speelster die de bal uitzonderlijk goed raakt. Ze is zwanger, maar ze zei me dat ze nog steeds balletjes slaat met de jongeren van haar academie. En in de Women's Legends Trophy is het toegestaan om met drie te spelen", besloot Dechy met een kwinkslag.

Kim nieuwe ambassadrice van de WTA Finals
Op het WTA-tornooi van Stuttgart maakte de WTA bekend dat Kim de nieuwe ambassadrice wordt van de WTA Finals in Singapore. Kim won dit officieuze WK tennis maar liefst driemaal.
Kim zal samen met Martina Navratilova en Arantxa Sanchez Vicario de WTA Finals promoten tijdens verschillende tornooien gedurende het seizoen. Onze landgenote zal tijdens de Finals aanwezig zijn in Singapore. Daar zal ze tennisclinics geven en de fans ontvangen in het 'Fan Village' en 'The Racquet Club'.

"Het is een grote eer om ambassadrice te worden van de WTA Finals. Dit slottornooi van het seizoen is waarschijnlijk het moeilijkste tornooi van de hele kalender. Iedereen haalt tijdens de Finals een zeer hoog niveau", aldus Kim. "Ik heb al heel wat positieve zaken gehoord over Singapore en over het tornooi. Ik ben echt blij om deel uit te maken van dit event. De fans in Singapore zijn altijd enthousiast en ik kijk ernaar uit om ze te ontmoeten."
Kim treedt toe tot International Tennis Hall of Fame
Kim is, samen met de Amerikaan Andy Roddick en de Nederlandse rolstoeltennisster Monique Kalkman-van den Bosch, verkozen om toe te treden tot de International Tennis Hall of Fame, de hoogste onderscheiding in tennis.
Kim had al een tijdje een nominatie op zak, maar mag zich nu dus officieel lid noemen van het kransje van 250 Tennis Hall of Famers. De bekendmaking gebeurde vanochtend op de Australian Open, in het bij zijn van een twintigtal Hall of Fame tennis legendes als Rod Laver, Margaret Court, Pat Rafter, Stan Smith, Lindsay Davenport, John McEnroe,...

"Het is een enorme erkenning om deel te mogen uitmaken van de International Tennis Hall of Fame. Ik voel me erg vereerd om tussen de groten uit het tennis te mogen staan waar ik naar opkeek als kind of waar ik in mijn carrière zelf tegen gespeeld heb", zei Kim in een videoboodschap. De officiële inhuldiging vindt plaats in Newport (Rhode Island), thuisbasis van de International Tennis Hall of Fame, op 22 juli.

Stan Smith, voorzitter van de Tennis Hall of Fame verwelkomde de nieuwe leden: "Kim, Andy en Monique hebben er geweldige carrières op zitten, hebben tal van grote titels op zak en stonden wekenlang op nummer één."

Kim stond in totaal 19 weken op nummer één en was één van de zes vrouwen die op één en hetzelfde moment de rankings in het enkel en het dubbel aanvoerde. Ze won 41 tornooien, waaronder 4 Grand Slams (US Open champion 2005, 2009, 2010 en Australian Open Open 2011) en drie keer de WTA Tour Championships ("Masters"). Op Roland Garros en Wimbledon won ze het dubbelspel in 2003.

Kim hield er definitief mee op in 2012 en is nu moeder van drie, runt de Kim Clijsters Academy in Bree en neemt nog geregeld deel aan Legends events op de Grand Slams.

Kim Clijsters Next Generation Cup feestelijk van start gegaan
De Kim Clijsters Next Generation Cup is dinsdagavond feestelijk van start gegaan op de terreinen van de Kim Clijsters Sports & Health Club.
Van woensdag 29 juni t.e.m. zondag 3 juli strijden 200 van de beste -12-jarigen ter wereld om de Kim Clijsters Next Generation Cup. Het internationale U12 tennistornooi maakt deel uit van de Ten-Pro Global Junior Tour waarvan al succesvolle tornooien in Nederland, Turkije, Frankrijk en Duitsland georganiseerd zijn.

Ten-Pro is een internationale organisatie die een verbeterde opleiding voor U12 spelers nastreeft en hen via internationale tornooien ervaring wil laten opdoen. De Kim Clijsters Academy deelt die missie en daarom halen Carl Maes en Kim Clijsters de Tour nu naar Bree.

Ongeveer 200 deelnemers uit 20 verschillende landen komen op het tornooi in actie . Stuk voor stuk zeer talentvolle jongens en meisjes geboren in 2004, 2005 of 2006, dé tennistoekomst dus. Iedere speler speelt minstens 4 wedstrijden. Het unieke Hawk Eye systeem staat ter beschikking voor de spelers om hun spel beter te ontleden. Een internationaal tenniskamp gaat het tornooi vooraf.

Op het einde van de zomervakantie kan je opnieuw de toppers van morgen aan het werk zien in Bree. Van 29 augustus tot 4 september strijkt er een ITF-tornooi (25.000$) neer op de Kim Clijsters Sports & Health Club. Daarover volgt binnenkort meer nieuws.
Kim ambassadeur van Vita+ Havermout
De kans dat je Kim Clijsters binnenkort bij de ambachtelijke bakker tegenkomt, is groot. Kim wordt het gezicht van Vita+ Havermout. "Een nieuw brood op basis van havermout, vol goede ingrediënten en nog eens erg lekker ook", lacht Kim.

Het broodje van Kim Clijsters is gebakken. Letterlijk. Op de Kim Clijsters Sports and Health Club in Bree mocht Kim zelf de bakkersmuts opzetten en een bakdemonstratie geven.

Vita+ lanceerde er maandag een nieuw logo en een nieuwe variant op het reeds jarenlang succesvolle Vita+ Volkoren: de Vita+ Havermout. "Het plusteken in het nieuwe logo zet de voordelen van de Vita+ broden en het optimisme dat we met het Vita+ merk uitdragen beter in de verf", aldus Puratos, een Belgisch familiebedrijf met internationale aanwezigheid dat een volledig assortiment aan innovatieve producten en oplossingen voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector aanbiedt.

"Iedereen kent Kim vanwege haar tenniscarrière, maar dit is niet de hoofdreden waarom we Kim hebben gekozen als ambassadeur. Waarom dan wel? Omdat Kim bepaalde waarden uitdraagt die we ook met Vita+ uitdragen. Kim is sympathiek, familiaal en ambitieus, en is bezig met verantwoorde voeding en een evenwichtige levensstijl. Daarnaast is ze nog steeds erg populair en is Kim een voorbeeld voor veel jonge vrouwen. We waren dan ook verheugd toen Kim met Vita+ wou samenwerken."  

"Daarnaast zal je Kim ook steeds vaker ontmoeten bij de ambachtelijke bakker, want we ondersteunen de bakkers met promotiemateriaal. Speciaal voor de tv-campagne haalt Kim nog eens haar spreidstand vanonder het stof. Binnenkort te zien op tv!"

Kim is blij dat ze het gezicht van Vita+ Havermout mag zijn. "Gezond eten is voor mij erg belangrijk, daar maken wij echt een punt van. Dat betekent vooral een evenwichtige voeding en veel variatie. Ook bij brood zie je steeds meer diversiteit en wordt er steeds vaker met zeer voedzame ingrediënten gewerkt die dan ook nog eens erg lekker zijn. We zijn thuis allemaal fan van havermout, nu dus ook van havermoutbrood. Vita+ staat bovendien voor kwaliteit, het feit dat het wordt verkocht bij de betere bakker bewijst dat."

Meer over Vita+

Kim Clijsters Next Generation Cup gelanceerd
Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli strijden 200 van de beste -12-jarigen ter wereld in Bree om de Kim Clijsters Next Generation Cup. Het internationale U12 tennistornooi maakt deel uit van de Ten-Pro Global Junior Tour waarvan al succesvolle tornooien in Nederland, Turkije, Frankrijk en Duitsland georganiseerd zijn.

Ten-Pro is een internationale organisatie die een verbeterde opleiding voor U12 spelers nastreeft en hen via internationale tornooien ervaring wil laten opdoen. De Kim Clijsters Academy deelt die missie en daarom halen Carl Maes en Kim Clijsters de Tour nu naar Bree.

Er worden 200 deelnemers uit naar schatting 20 verschillende landen verwacht. Stuk voor stuk zeer talentvolle jongens en meisjes geboren in 2004, 2005 of 2006, dé tennistoekomst dus. Iedere speler speelt minstens 4 wedstrijden. Het unieke Hawk Eye systeem staat ter beschikking voor de spelers om hun spel beter te ontleden. Een internationaal tenniskamp gaat het tornooi vooraf.

Op dinsdagavond 28 juni wordt het tornooi feestelijk geopend.

Aan het einde van de zomervakantie, van 29 augustus tot 4 september, volgt dan het ITF-tornooi (25.000 dollar) op de Kim Clijsters Sports & Health Club. Daarover volgt binnenkort meer nieuws.

'De Australiërs hebben Kim enorm graag'
Kim Clijsters is donderdag op de Australian Open in Melbourne opnieuw in actie mogen komen. Na de halve finale bij de mannen tussen Djokovic en Federer speelde ze aan de zijde van Todd Woodbridge een gemengd dubbelpartijtje tegen Arantxa Sanchez-Vicario en Henri Leconte.

Voor Clijsters was het de eerste keer dat ze een duo vormde met de 44-jarige Australiër. In 2011 had zij hem in een interview in de Rod Laver Arena nog flink doen blozen. "Ik herinner het me nog perfect", klonk het donderdag bij Woodbridge. "Ik had aan mijn landgenote Rennae Stubbs verteld dat ik dacht dat Kim zwanger was omdat ze wat humeurig was en omdat haar borsten groter leken. Rennae heeft dat dan doorverteld en Kim confronteerde me ermee op de court. We hebben toen flink gelachen, al dacht ik wel even dat mijn carrière als tv-commentator voorbij was", lachte de Australiër. "Kim en ik kennen mekaar al veel langer. Toen we in 2003 met Australië de Davis Cup wonnen, babysitte zij nog op mijn kinderen".

De wedstrijd zelf - met Leconte als absolute lolbroek - werd overigens gewonnen door Clijsters en Woodbridge, het werd 4-2 en 4-3 (5/3). "Henri was daar voor de show, ik om de bal in het terrein te houden. Het was leuk en ik ben heel blij dat Kim naar Australië terruggekeerd is. Ze zorgt voor een frisse wind in ons team van commentatoren van Channel 7. De Australiërs hebben haar enorm graag."

Kim boekt succes in Women's Legends' Doubles
Kim heeft op de Australian Open in Melbourne haar tweede wedstrijd in het Women's Legends' Doubles gewonnen.
Aan de zijde van de Kroatische Iva Majoli klopte de Limburgse de Australische Nicole Bradtke en de Oostenrijkse Barbara Schett met 4-3 (5/0), 2-4 en 4-3 (5/4). Maandag verloren Kim en Majoli hun openingsmatch tegen de Amerikaanse ex-toppers Lindsay Davenport en Martina Navratilova. Met de Frans-Spaanse combinatie Marion Bartoli/Arantxa Sanchez-Vicario neemt nog een vierde duo deel aan het tornooi.
Grootste Tennisles van België in Bree
Sinds vrijdagochtend heeft de Kim Clijsters Sports & Health Club in Bree een nieuw record op haar palmares: dat van de grootste tennisles ooit in België. 312 kinderen kregen gelijktijdig les van 51 lesgevers.
De kinderen waren vooraf geselecteerd uit tal van (hoofdzakelijk Limburgse) lagere scholen. Na een korte opwarming bestond het eerste deel van de les uit MultiSkilzz waarbij kinderen al spelend bewegen en sporten en hun motorische vaardigheden ontwikkelen. In het tweede luik van de les kwamen dan de tennisrackets echt boven en konden de 312 kinderen op mini-veldjes ervaren wat tennis is. Enkelen onder dromen er vannacht ongetwijfeld van de nieuwe Kim Clijsters te worden.

Het initiatief van de Grootste Tennisles van België kwam vanuit Ten4Kim, een gloednieuw initiatief van Kim Clijsters. Ten4Kim zal jonge tennistalenten die daar zelf niet de mogelijkheden toe hebben financieel ondersteunen om hun trainings- en tornooikosten te verlichten.
Kim supportert voor jeugdspelers Down Under
Kim is momenteel op de Australian Open om de jeugdspelers van haar academie een hart onder de riem te steken. Gelijktijdig komt ze ook in actie in het Legends Doubles.
In het Legends Doubles voor vrouwen verloor Kim haar eerste duel. Samen met de Kroatische Iva Majoli bleek 'Aussie Kim' niet opgewassen tegen de Amerikaanse ex-toppers Lindsay Davenport en Martina Navratilova, het werd 4-3 (5/2) en 4-3 (5/4). Dinsdag spelen Clijsters en Majoli tegen de Australische Nicole Bradtke en de Oostenrijkse Barbara Schett.
Vorige berichten
09-09-2016 Kim wordt in 2017 in Tennis Hall of Fame opgenomen
06-06-2015 Kim en Martina pakken titel op Roland Garros
05-06-2015 Clijsters speelt finale Legendstornooi Roland Garros