Kim trakteert met tennis, tv-show en cadeaus
Het volledige programma van Kim's Thank You Games with BNP Paribas Fortis, het 'afscheidsfeest' van Kim op 12 december in het Antwerpse Sportpaleis, is onthuld...
Kim organiseert een groots afscheidsfeest op 12 december. (foto belga)
Kim's Thank You Games with BNP Paribas Fortis
wordt een feestelijke tennisavond. Om 18u zwaaien de poorten van het Sportpaleis open en warmt Regi het publiek op met een opzwepende DJ-set. Ook tijdens de matchen zal de frontman van Milk Inc op tijd en stond voor muzikale ambiance zorgen.

Om 19u30 gaat de enkelmatch tussen Kim en Venus Williams van start. Dat de Amerikaanse de eer krijgt om Kim partij te geven in de allerlaatste enkelwedstrijd uit haar carrière werd enkele weken geleden al onthuld.

Een nieuw gegeven is dat Kim en Venus later op de avond, vanaf 22u20, ook tegenover elkaar zullen staan in een dubbelmatch. Venus speelt met Kirsten Flipkens en Kim vormt een duo met Amélie Mauresmo.

DE DIAMANTEN VAN MAURESMO

Geen toevallige keuze. Kirsten is een boezemvriendin van Kim en Mauresmo heeft net als Williams een speciale band met Antwerpen. De Amerikaanse was twee keer de beste op de Diamond Games en de Française won het tornooi zelfs drie keer, waardoor ze het met diamanten bezette gouden racket definitief in de wacht sleepte.

Die derde eindzege van Mauresmo dateert van 2007. In de finale destijds won ze van... Kim Clijsters, die enkele weken daarvoor het einde van haar carrière had aangekondigd en in een tot de nok gevuld Sportpaleis in de bloemetjes gezet werd. Vijf jaar later mocht Mauresmo, die zelf haar tenniscarrière beëindigde in 2009, dus niet ontbreken op de feestelijke avond naar aanleiding van het einde van de tweede carrière van Kim.

CAFÉ CLIJSTERS @SPORTPALEIS

Tussen Kims enkel- en dubbelmatch zal het Eén-programma Café Corsari live uitzenden vanuit het Sportpaleis. De tv-show van Freek Braeckman en Tomas De Soete wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Café Clijsters. De live-uitzending op Eén duurt van 21u30 tot 22u30 en wordt een verrassingsshow met Kim en voor Kim.

Er zal (ook letterlijk) veel muziek in het programma zitten en de tv-kijkers én de toeschouwers in het Sportpaleis maken kans om tal van prijzen te winnen. Voor de rest kan er nog niet veel onthuld worden, want het is nu eenmaal een verrassingsshow...

CADEAUPAKKET VOOR ALLE TOESCHOUWERS

De toeschouwers in het Sportpaleis zullen sowieso niet met lege handen naar huis gaan. Iedereen mag een cadeaupakket ter waarde van 60 euro mee naar huis nemen, bestaande uit een Kim's Thank You Games BNP Paribas Fortis tennistas, een Kim's Thank You Games AA Drink drinkbus, een Kim's Thank You Games Babolat pet en een Kim's Thank You Games Adecco ledlampje.

MAGAZINE EN BOEK

De fans hoeven bovendien niet tot 12 december te wachten om helemaal in de Kim-sfeer te komen. Vanaf 11 december ligt een eenmalig glossy 'personality magazine' over Kim in de winkel. Later komt ook nog een Kim-boek op de markt: het eerste en enige officiële carrièreoverzicht. De VRT zendt de zondag voor Kim's Thank You Games een documentaire over Kims carrière uit.

NOG TICKETS?

Wie Kim's Thank You Games with BNP Paribas Fortis wil bijwonen moet snel zijn. Er zijn momenteel nog ongeveer 2.000 van de 13.500 beschikbare tickets te koop.

Kim nog eens op de baan tijdens Optima Open
Tennisnostalgie van 14 tot 17 augustus 2014 in Knokke-Heist. Kim is naast oudere legende als Jonh McEnroe de absolute blikvanger tijdens de vijfde Optima Open in De Royal Zoute Tennis Club. "Ik vind het super om nog eens te tennisen", blikt Kim vooruit.

Kim zal op 16 en 17 augustus nog eens het beste van zichzelf geven in een gemengd dubbelspel in de Legends Pool. Met de achtvoudig 'Sportvrouw van het Jaar' staan er in Knokke dus zomaar even 41 WTA-titels en 11 dubbeltitels op de baan. "Ik vind het super om deze zomer nog eens in openlucht te tennissen voor eigen publiek", laat Kim weten. "Knokke-Heist is een prachtige locatie en ik hoor van veel collega-spelers dat de sfeer op de Optima Open top is én dat de zon altijd schijnt. Dus maak ik met veel plezier tijd om mijn tennisspel nog eens uit de kast te halen."

Naast Kim zal ook John McEnroe er opnieuw bij zijn aan de Belgische kust. 'Big Mac' zal strijden om punten voor de officiële ranking van de ATP Champions Tour, een serie van internationale tornooien voor de 'living legends' van het tennis die het professionele circuit verlaten hebben en 30 jaar of ouder zijn. "Ik ben verheugd om terug te gaan naar Knokke-Heist", zegt McEnroe. "Het is één van de beste ATP Champions tornooien ter wereld, er hangt een leuke sfeer en het publiek is steeds erg enthousiast. Ik kijk er ook naar uit om Kim nog eens te zien. Heel leuk dat zij dit jaar ook mee zal spelen!"

Kim opent Kim Clijsters Sports & Health Club
Na ruim twee jaar verbouwings- en uitbreidingswerken is de Kim Clijsters Sports & Health Club in Bree officieel geopend. In de gloednieuwe club vind je tennis, tal van andere sporten, opleiding, trainingsbegeleiding en therapie onder één dak.

"Ik ben ontzettend fier op wat we hier al gerealiseerd hebben. Ik kan het gevoel dat me nu bekruipt echt vergelijken met het winnen van een grandslamtornooi", opent Kim Clijsters. "Onze droom is de beste tennisclub ter wereld worden. Maar deze plek moet vooral een warme, gezellige sportclub zijn voor de hele familie. Ik hou zelf hele fijne herinneringen over aan mijn jeugdjaren in de tennisclubs. Daar opgroeien heeft mij als tennisser, maar ook als mens gevormd. Het sociale aspect van een sportclub is erg belangrijk, ook hier."

SPORT VOOR IEDEREEN

Onder het dak van de Kim Clijsters Sports & Health Club huizen 5 belangrijke entiteiten. Tennis staat uiteraard centraal in de KCSHC, niet in het minst met de 15 jaar lange traditie van TC De Boneput: een recreatieve tennisclub voor spelers van alle niveaus. De tennisclub heeft een eigen bestuur en organiseert tal van tornooien en evenementen voor de leden. Wie uit is op gezonde en energieke lichaamsbeweging vindt dan weer zijn of haar gading in het aanbod van pilates, relax yoga, power yoga en hot yoga.

KC ACADEMY

Na een vruchtbare samenwerking van meer dan tien jaar slaan Kim Clijsters en coach Carl Maes de handen opnieuw in elkaar op de Kim Clijsters Academy. Carl zal de Academy verder uitbouwen tot een tennisopleidingscentrum dat kan rivaliseren met de allerbeste tennisscholen in Europa. Veel jonge kinderen aan de basis van de piramide zorgt voor een voortdurende aanvoer van talent. De multidisciplinaire benadering doet de rest.

SCREENING, TRAINING, THERAPIE

Energy Lab opent binnen de Kim Clijsters Sports & Health Club zijn derde vestiging. Energy Lab Tennis biedt een complete analyse op vlak van lichaamssamenstelling, fysieke paraatheid, slagtechniek en voeding van de tennisspeler. Het gebruik van de Hawkeye technologie daarbij is uniek in de wereld. Ook niet-tennissers kunnen hier terecht voor een volledige screening. Groep Sam is de praktijk van Sam Verslegers en biedt een brede waaier aan therapeutische mogelijkheden: van osteopathie over acupunctuur tot voedingsadvies, mental coaching, psycho-somatische therapie, orthoposturodontie, pilates en sportmassage.

ALLES ONDER 1 DAK

Bekomen van de inspanningen of gewoon toekijken kan in het trendy en gezellige Eetcafé De Refferie, waar gezondheid ook weer voorop staat. De vijf pijlers van de club vloeien op deze ontmoetingsplaats ook letterlijk in elkaar. "In alle onderdelen van de club werken we met experts op hun specifiek domein. Het was sowieso al schitterend om die hier in Bree samen te krijgen en al die onderdelen tot één mooie sportclub te doen samensmelten. Bovendien vormen we allemaal samen ook nog eens een heel sterk en goed team", besluit Kim Clijsters.

OPENDEURWEEKEND

Op zaterdag 15 en zondag 16 februari houdt de Kim Clijsters Sports and Health Club een opendeurweekend waarop iedereen van harte welkom is. Al geldt dat het hele jaar door: de club staat steeds open voor elke geïnteresseerde.

Kim Clijsters Sports and Health Club
Watertorenstraat 16A, 3960 Bree
www.kcsportsandhealthclub.be

Kim en Ana openhartig in Open Court
In het CNN-tennisprogramma Open Court had Kim een open babbel met Ana Ivanovic. Zo vertelde Kim openhartig over haar kinderen Jada en Jack en liet Ana zich ontvallen dat ze zelf ook een grote kinderwens heeft.

CNN draaide de reportage in december in Antwerpen, toen Ana Ivanovic te gast was op de Kim Clijsters Invitational in het Sportpaleis. Eerst ging het gesprek over hun gedeelde passie voor de Aziatische keuken, maar al snel werd overgeschakeld op 'familienieuwtjes'.

Ivanovic wilde weten hoe het met de kinderen van Kim gaat. "Jack is drie maanden en is pas onlangs begonnen met door te slapen. Hopelijk blijft dat zo zodat wij wat meer rust hebben 's nachts", vertelde Kim. "En Jada speelt heel graag tennis, maar ik wil haar niet pushen."

Kim vroeg Ivanovic hoe lang ze nog in het tenniscircuit wil meedraaien. "Ik wil er geen datum op plakken", aldus de Servische voormalige nummer 1 van de wereld. "Er zijn nog zo veel dingen die ik wil bereiken. Ik denk dat je het voelt wanneer de tijd rijp is. Ooit wil ik zelf ook veel kinderen hebben. Tennis is een groot deel van mijn leven, maar het is niet mijn hele leven."

Bekijk hier de aflevering van Open Court met Kim en Ana >>

Kim wint dubbelspel op KC Invitational
De eerste editie van de Kim Clijsters Invitational was een voltreffer. Kirsten Flipkens won de openingsmatch van Ana Ivanovic en daarna mocht Kim de baan op voor een dubbelmatch tegen Flipkens en Henri Leconte. Kim en Xavier haalden het in twee sets.

Tijdens de dubbelmatch ging het er heel ontspannen en jolig aan toe, maar vooraf was er plaats voor oprechte emoties. Xavier Malisse, die enkele weken geleden een punt achter zijn profcarrière zette, bedankte alle fans die hem gedurende zijn carrière gesteund hebben en had ook een dankwoordje voor zijn broer, en voor zijn ouders die van boven in de hemel meekijken. Xavier zegde het met een snikkende stem. Het publiek in het Antwerpse Sportpaleis gaf hem een staande ovatie.

De match zelf, met aan de ene kant van het net Kim Clijsters en Xavier Malisse en aan de andere kant Kirsten Flipkens en Henri Leconte, was een aaneenschakeling van technische tennistieke hoogstandjes en vooral veel grappen en gekke bekken van Leconte. Het publiek in het Sportpaleis genoot met volle teugen van het tennisentertainment.

Een bloemlezing van de fratsen van de voormalige nummer 5 van de wereld: een heupdansje, ballen teruggooien naar de ballenjongen, 'shut up' roepen naar de DJ, heel luid 'allez Xavier!' roepen, een challenge vragen terwijl dat niet kan, broek goed trekken en haren goed leggen op de Rafael Nadal-manier, luid lachen met een dubieuze beslissing van de lijnrechter, iemand uit het publiek groeten, een imitatie van een kip en een schaap, de lijnrechter verleiden,...

O ja, de eindstand van de match: 7-5 en 6-2 voor Kim en Xavier.

Eerder op de avond had Kirsten Flipkens in een enkelmatch Ana Ivanovic verslagen met 3-6, 6-3 en 10-7.

Het tornooi van Kim, de knie van Kirsten en de eetlust van Xavier
Als een perfecte gastvrouw leidde Kim zelf de persconferentie van de Kim Clijsters Invitational in goede banen. We kwamen heel wat te weten over de knie van Kirsten Flipkens en over de eetlust en de nieuwe haarsnit van Xavier Malisse...

"Ik ben vereerd dat ik hier tussen Kirsten en Xavier mag zitten." Met die woorden opende Kim Clijsters de persconferentie van de eerste Kim Clijsters Invitational in het Antwerpse Sportpaleis. "Zowel met Kirsten als Xavier heb ik een heel fijne tijd beleefd op het circuit. Ik ben dan ook fier dat zij hier op de eerste editie aanwezig zijn."

FLIPKENS: 'GEOEFEND MET KIM'

Daarna was het aan de aanwezige journalisten om vragen af te vuren. Veel belangstelling was er voor de knie van Kirsten Flipkens. "De problemen met mijn knie begonnen in mei. Na Wimbledon heb ik wat rust ingelast, maar veel soelaas bracht dat niet. Maar nu gaat het de goede kant uit. Na het seizoen heb ik drie weken vakantie genomen en ik heb de voorbije maanden intensieve oefeningen voor de knie gedaan."

Door die knieproblemen is Flipkens wel twee weken later dan anders aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. "Pas vorige week heb ik opnieuw wat ballen geslagen, tegen Kim nota bene. Binnen 4 tot 8 weken hopen ik de goede vorm te pakken te hebben. In januari ga ik mij dan ook niet te druk maken om mijn uitslagen en mijn ranking. Eerst moet die knie weer 200% in orde zijn, maar het gaat zeker de goede kant uit."

Xavier Malisse hoeft zich niet meer klaar te stomen voor een nieuw tennisseizoen. Enkele weken geleden zette de X-Man een punt achter zijn carrière op het tornooi van Bergen. "Sindsdien heb ik amper nog een tennisracket aangeraakt", bekende Malisse. "Zaterdag heb ik wel nog een voetbalmatch gespeeld. Voor de rest niet veel. Ja, veel drinken en eten heb ik gedaan", lachte de West-Vlaming. "Er is intussen al 5 kilogram bij."

MALISSE: 'TENNISJOB ZOEKEN IN FLORIDA'

Maar Malisse is niet van plan bij de pakken te blijven zitten. "Zaterdag vertrek ik naar Florida. Dan zal ik eens rustig bekijken welke opties er zijn. Coaching zegt me wel iets. De academie van Nick Bolletieri is vlakbij. Ik zal er zeker veel mensen ontmoeten. Het is absoluut mijn ambitie om iets in het tennis te blijven doen", aldus Malisse, die met een opvallend fris kapsel de pers te woord stond.

"Waarom die nieuwe haarstijl?", wilde een journalist weten. "Geeft kort haar je meer sérieux?" Malisse kon ermee lachen. "Aha, je vindt dus dat ik er nu eindelijk serieus uitzie? Nee, ik heb het vooral gedaan omdat ik verdikt ben en dat kort haar me er desondanks toch magerder doet uitzien", grapte de X-Man. "Maar nu echt ernstig: als tennisser had ik vooral lang haar uit bijgeloof, maar kort is veel gemakkelijker nu."

CLIJSTERS: 'NOG DEMONSTRATIEMATCHEN'

Geen vragen over de haarsnit van Kim Clijsters, wel over haar liefde voor het tennis. Kim mag dan wel gestopt zijn met proftennis; ze houdt nog altijd van het spelletje. "Zo'n dubbelmatch als vanavond op de KC Invitational vind ik heel fijn. Ik wil in de toekomst zeker nog demonstratiematchen spelen. Volgende zomer misschien in Amerika de World Team Tennis. Maar we zien wel. Het moet in mijn planning passen. Ik ga bijvoorbeeld niet speciaal naar Australië vliegen om één match te spelen. Maar ik wil wel graag elk jaar in Antwerpen spelen. Ik hoop dat we de traditie van het tennis in het Sportpaleis in stand kunnen houden."

Kim stelt trofeeën tentoon in Antwerpen
Op de stand van BNP Paribas Fortis zullen tijdens de Kim Clijsters Invitational, op woensdag 11 december in het Antwerpse Sportpaleis, de mooiste trofeeën die Kim ooit gewonnen heeft te bewonderen zijn.

In totaal worden er 9 trofeeën tentoongesteld die door Kim zelf werden gekozen. Het gaat om haar vier trofeeën die ze behaalde op de grandslams (3x US Open, 1x Australian Open), haar twee exemplaren van de Masters (2002 en 2003) en verder nog bekers van Luxemburg 1999 (haar eerste WTA-zege), Parijs 2004 en Indian Wells 2005.

Op de stand van BNP Paribas Fortis wordt ook een wedstrijd georganiseerd waar de bezoekers een door Kim Clijsters gesigneerd tennisracket kunnen winnen alsook gehandtekende exemplaren van de biografie van Kim die vorig jaar verschenen is.

Bestel nu je tickets voor de Kim Clijsters Invitational

Vorige berichten
06-11-2013 Kim helpt 100.000 eendjes te verkopen
25-10-2013 Unieke dubbel op Kim Clijsters Invitational
Love story met Kim
18-09-2013 Zoontje Jack voor Kim