TC De Boneput

Sport voor iedereen
In 1999 werd de eerste steen van TC De Boneput gelegd, een gezellige tennisclub gelegen in het groen. 13j na de eerste steen onderging TC De Boneput onder de vleugels van Kim Clijsters en Bob Verbeeck een infrastructurele gedaante wisseling en werd het de bakermat voor de Kim Clijsters Sports and Health club. Deze infrastructurele transformatie betekende niet het einde maar een nieuw begin voor TC De Boneput, dat nu 1 van de 5 peilers vormt binnen de nieuwe accommodatie.

De Kim Clijsters Sports and Health club wil in de eerste plaats een tennis- en sportclub zijn voor heel de familie, waar je naast tennis ook nog tal van andere sporten kan beoefenen. In dit sport-voor-iedereen aspect speelt TC De Boneput een belangrijke rol, met haar jarenlange traditie als recreatieve tennisclub voor jong en oud. Iedereen is hier welkom: van kinderen die spelenderwijs hun basisvaardigheden kweken, over recreanten die gewoon graag een balletje slaan tot gedreven competitiespelers die hun gading vinden in het ruime aanbod van tornooien, interclubcompetities,...enz.

TC De Boneput kan van een prachtig vernieuwde infrastructuur genieten: 10 outdoor gravelbanen en binnen nog eens 5 granulaatbanen en 3 US Open hardcourt-terreinen, inderdaad, perfecte kopieŽn van de banen waarop Kim Clijsters driemaal de Amerikaanse Grand Slam won. Voor opleidingen (voor beginners tot en met toppers) doet de club een beroep op de Kim Clijsters Academy. Verder heeft TC De Boneput haar eigen bestuur en organiseert het jaarlijks tal van evenementen voor haar clubleden.

"De club moet vooral een plaats zijn waar elke bezoeker zich thuis voelt, ongeacht zijn of haar niveau, en waar kinderen de kans krijgen om sport op een leuke manier te beoefenen"
Kim Clijsters