Na overleg met de het Havenbestuur, de Stad Brugge en de verschillende veiligheidsdiensten is er beslist de Havenloop Zeebrugge van nu zondag 20 november te verplaatsen naar volgende week zondag 27 november. De weersvoorspellingen voor nu zondag zijn de laatste 24 uur enorm verslechterd.

Het KMI verwacht op zondagnamiddag storm op zee met rukwinden tot 10 beaufort. Gezien de locatie en de aard van het parcours, wil de organisatie bij deze windsnelheden geen enkel risico nemen. De veiligheid van de 2600 lopers en de tientallen vrijwilligers en medewerkers staat voorop.

We rekenen dan ook op het begrip van de deelnemers en hopen iedereen volgende week met evenveel enthousiasme aan de start te zien staan. Wie ingeschreven is voor nu zondag ziet zijn inschrijving automatisch doorgeboekt naar zondag 27 november. De starturen en locaties blijven allemaal dezelfde.

Lopers die er niet bij kunnen zijn, vragen we om de annulatieprocedure te volgen die individueel via e-mail doorgestuurd werd naar alle deelnemers.

Met sportieve groeten
Organisatie Havenloop Zeebrugge