Vandaag, vrijdag 30 september, om 15u openen de inschrijvingen van de Havenloop Zeebrugge. De zeehaven en zijn terminals stellen zich op zondag 20 november voor één keer open voor 3000 lopers.

Uniek Parcours

Deze unieke loopwedstrijd zal vertrekken en aankomen in de vissershaven van Zeebrugge. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee afstanden: 8 of 14 km. Het overgrote deel van het parcours bevindt zich in de voorhaven. Dit is het stuk haven dat op de zee gewonnen is. De deelnemers lopen via de strekdam letterlijk de zee in. Het hoogtepunt van de looptocht zal ongetwijfeld de passage door de terminals van PSA, APM en P&O ferries zijn.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge reageert enthousiast op dit uniek loopevenement: "We zetten graag de unieke locatie en activiteit van de haven in voor dit sportief evenement. Immers zo kunnen de mensen de haven nog beter leren kennen. De haven zet op verschillende manieren in op sport, zoals met de jaarlijkse haventriatlon en de bedrijfsdeelname aan de Brugse Triatlon. We zijn ervan overtuigd dat sport belangrijk is, ook voor de groepsgeest in een bedrijfsomgeving."

Burgemeester Renaat Landuyt onderstreept de exclusiviteit van dit loopevenement: "Naast een prachtige historische binnenstad beschikt Brugge ook over een zeer belangrijke internationale zeehaven. Hoewel het daar dagelijks gonst van de bedrijvigheid is het een locatie waar je als buitenstaander zelden of nooit komt. Dat havengebied op loopschoenen kunnen ontdekken is behoorlijk uniek."

Ook Schepen van sport Annick Lambrecht is bijzonder enthousiast: "De Havenloop Zeebrugge wordt een nieuwe, uitdagende belevingsloop. Hoewel het een wedstrijd is, gaat er grote aandacht naar wat je ziet en ervaart. Dat moet zowel beginnende als ervaren lopers aanspreken."