Zaterdag of zondag sta jij aan de start van de eerste editie van de Havenland Run & Walk. Hopelijk ben je volledig klaar om de poldergrond van Kallo te trotseren! Lees zeker onderstaande tips & tricks goed door, ze brengen je alvast een stapje dichter bij de finish.

1. Op vertoon van je e-ticket kan je op zaterdag 3 november (vanaf 16u30) of zondag 4 november (vanaf 07u30) jouw borstnummer in de voetbalkantine van KSK Kallo afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.

2. Parkeren kan je langs de Kwarikweg. Je wandelt van hieruit naar de start (15 tot 20 minuten) of maakt gebruik van de shuttlebus die je vlakbij KSK Kallo zal afzetten (en je nadien zal terugbrengen). Hoe geraak je op de parking? Neem op de E34 afrit 8 (Waaslandhaven-Oost) of afrit 9 (Melsele), vanaf deze uitritten kan je de signalisatie richting de Kwarikweg volgen. Zet de GPS uit. Kallo dorp is voor een stuk afgesloten. We vragen je om uitsluitend op de aangegeven parking te parkeren. De politie zal optreden tegen wildparkeerders.

3. Loop of wandel je mee op zaterdagavond? Vergeet dan zeker geen zaklamp of headlight! Het grootste deel van het parcours is uiteraard niet verlicht en onverhard. Je kan ook ter plaatse aan de helpdesk een headlight kopen voor ? 8.

4. Wandel je mee op zondag 4 november? Dan kan je samen met Natuurpunt bijzondere vogels spotten op het parcours. Enkele natuurgidsen zijn aanwezig in het klein Rietveld om te vertellen over de bijzondere fauna in het gebied.

5. Het parcours is volledig bepijld. De te volgen pijlen tonen we vlak voor de start. Zoals bij de meeste trailwedstrijden zijn er geen km-borden voorzien.

6. De exacte afstanden (voor degenen die geen bochten afsnijden 😉) en starttijden zijn:
Zaterdag 3 november:
- 17u - 18u30: vrije start wandelaars (6.9 en 12.6 km)
- 19u30: start run 6.9 km
- 20u00: start run 12.6 km
Zondag 4 november:
- 8u - 9u30: vrije start wandelaars (6.9 en 13.1 km)
- 10u15: start run 24.6 km
- 10u30: start run 6.9 km
- 11u15: start run 13.1 km

7. Ben je ingeschreven als wandelaars? Dan is de start vrij, je kiest zelf wanneer je start met je wandeling. We raden ten zeerste aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken. Zo is de kans klein dat je lopers tegenkomt op het parcours, wat het wandelen aangenamer maakt.

8. Wees steeds verstandig, luister naar je lichaam en hydrateer voldoende, zeker ook voorafgaand aan je wedstrijd! Onderweg is er 1 bevoorrading voor de 6.9 km en 12.6/13.1 km en 2 bevoorradingen voor de 24.6 km, steeds met water, sportdrank en snacks.

9. Omdat de Havenland Run op een milieubewuste manier georganiseerd wordt en we ons afval tot het minimum willen beperken, zullen er geen wegwerpbekers beschikbaar zijn op de bevoorradingsposten. Je zal dus je eigen bekertje of flesje moeten meenemen. Je kan dit ook ter plaatse voor de wedstrijd aan de helpdesk kopen voor 3 euro.

10. Heb je nog geen T-shirt van de Havenland Run besteld? Bij het afhalen van je startnummer, kan je bij de helpdesk nog een T-shirt kopen voor ? 12. (zolang de voorraad strekt).

11. Een gratis bewaarplaats sporttassen is voorzien vlakbij de inschrijvingen. Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken. Neem zeker ook een paar droge schoenen mee voor nadien.

12. Na de run kan je een warme douche nemen en je omkleden in de kleedkamers van KSK Kallo. In de kantine serveren we het bier koud en de soep warm!

13. Heb je nog vrienden, kennissen of familieleden die zich willen inschrijven? Inschrijven kan nog steeds online t.e.m. zaterdagavond of ter plaatse, dit vanaf 16u30 op zaterdag en 7u30 op zondag.