Wie dit weekend nog niets gepland heeft en graag een sportief avontuur wil beleven, moet in Antwerpen zijn. Zaterdag staat op het Oosterweeleiland de allereerste HavenChallenge op het programma. Dat is de opvolger van de Havenrun, die de voorbije twee jaar plaatsvond in de Sinjorenstad.

Hoewel het haventhema bij de HavenChallenge gehandhaafd blijft, wordt dit evenement toch iets anders dan zijn voorganger. De lopers krijgen op het parcours van 10 kilometer 20 obstakels voor de kiezen. Geen modder- of waterhindernissen, maar 'industriële' obstakels die mee bedacht zijn door de havenbedrijven die op het parcours gelegen zijn (Vanheede, Steinweg, Wijngaard Natie, Hego, Cuypers, Kenis Service). De HavenChallenge wordt dus een hindernissenloop met een erg industrieel karakter én een erg leuke manier om de haven te ontdekken.

Lopers kunnen de uitdaging individueel aangaan, maar ook in teams van minimum 10 deelnemers. De beste acht tijden van de groep bepalen het resultaat. Voor bedrijven is er het HavenChallenge Business Pakket met o.m. 10 individuele deelnames, opname in het BDO Bedrijvenklassement en toegang tot de BDO Business Lounge waar je met de collega's en deelnemers van andere bedrijven gezellig kan nakaarten en genieten van een hapje.

De HavenChallenge is één van de vele boeiende evenementen die deel uitmaken van 'Part of Antwerp', een gloednieuwe 10-daagse happening in de buurt rond het Kattendijkdok en het Havenhuis. 'Part of Antwerp' duurt van vrijdag 8 september tot en met zondag 17 september en omvat onder andere gevestigde waarden als de Havendag en het Drakenbootfestival aangevuld met tientallen nieuwe festiviteiten zoals een straattheaterfestival, 3D Street Art, dineren op het water,...