X

Grinta Challenge 28/04/2018

Foto's Fotoservice

Grinta! Challenge lokt 2600 wielertoeristen naar Belgiës verborgen parel

2600 wielertoeristen zakten zaterdag naar Doornik af voor de Grinta! Challenge, de vierde manche van de Proximus Cycling Challenge. Voor zij die er nog nooit eerder doorheen fietsten, was de tocht door het Henegouwse Pays des Collines een openbaring.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Grinta! Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Zoek je foto's op!

Parcours

De Grinta! Challenge doet prachtige rustige wegen aan in een minder bekende regio van ons land. Ontdek je graag een nieuwe omgeving en ben je niet vies van enkele klimmetjes? Dan is de Grinta! Challenge zeker iets voor jou!

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 70 km (730 hoogtemeters)
 • 115 km (1485 hoogtemeters)
 • 155 km (2120 hoogtemeters)
 • 175 km (2400 hoogtemeters)

Parcours in detail

Parcoursoverzicht

Parcours Mont St.Aubert

1. Mont St.Aubert

Na 3 km schuiven we al een eerste helling voor je wielen: de Mont St. Aubert is een geasfalteerde helling van een kleine 1500m en een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 5%. Ideaal om op te warmen dus!

Meer info

Parcours Hameau des Papins

2. Hameau des Papins

Na de eerste bevoorrading wacht de zwaarste klim van het parcours: Hameau des Papins. De cijfers liegen er niet om: 1100m, 7,5%, met een maximum tot 16%

Meer info

Parcours Le Trou Robin

3. Le Trou Robin

Met het einde bijna in zicht laten we deze mooie kuitenbijter nog op jullie los : een korte, maar zeer pittige helling !

Meer info

Meer highlights binnenkort online.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Cycling Vlaanderen

Kloppend hart van het wielrennen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Klik hier en word nu lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton