Dit jaar is het exact 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Om de bijna 10 miljoen slachtoffers te herdenken, wordt op zondag 6 mei de Great Peace Run & Walk georganiseerd: een nieuw groots internationaal loop- en wandelevenement. Het parcours volgt de frontlinie met start in de schaduw van de imposante Menenpoort en finish op de Grote Markt van Ieper. Inschrijven kan vanaf 6 februari om 11u!

Op 6 mei krijgen lopers en wandelaars de kans om 10 of 21 km lang te genieten van de prachtige streek rond Ieper én om stil te staan bij de gruwel waar exact honderd jaar geleden een einde aan kwam. Het parcours van deze unieke belevingsloop- en wandeling start aan de Menenpoort, loopt dan door Flanders Fields, langs iconische plaatsen als Hill 60 en Hill 62, om te eindigen op de Grote Markt in Ieper voor het 'In Flanders Fields' Museum.

Ieder jaar zakken tienduizenden toeristen uit de hele wereld af naar de Westhoek om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. "Naast de vele Belgische deelnemers willen we samen met onze Britse organisatiepartner The Great Run Company ook heel wat deelnemers van de andere kant van het Kanaal aantrekken. Daarnaast zullen ook heel wat Fransen en Nederlanders de weg vinden naar dit unieke loopevenement", zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

PERSOONLIJK TRAININGSSCHEMA

De inschrijvingen openen exact 3 maanden voor het evenement en dat is meteen een ideale voorbereidingsperiode. Daarom krijgt elke loper krijgt bij zijn inschrijving een gepersonaliseerd trainingsschema aangeboden door Energy Lab. Zo staat iedereen op 6 mei optimaal voorbereid aan de start. Bovendien krijgen deelnemers die zich ten laatste op 22 april inschrijven voor de 21km een gepersonaliseerd borstnummer met naam en vlagje van hun land. Een leuk souvenir!

BEZOEK HET IN FLANDERS FIELDS MUSEUM

"Ieper en Flanders Fields zijn indrukwekkende locaties. Dat gevoel willen we ook onze deelnemers meegeven. Daarom kunnen zij die er een weekendje van maken al op zaterdag hun startnummer afhalen. Bedoeling is om nadien in groep de Last Post mee te maken. Bovendien kunnen deelnemers én hun familie zowel op zaterdag 5 als zondag 6 mei het In Flanders Fields Museum bezoeken voor maar 4 euro in plaats van 9 euro", aldus nog Greg Broekmans.

Het In Flanders Fields Museum toont de bezoeker de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Levensechte personages en interactieve opstellingen confronteren je met de oorlog van een eeuw geleden. Touchscreens, de interactieve poppy-armband, videoprojectie, geluidsfragmenten... alles staat in het teken van een intense beleving en een authentieke onderdompeling in het leven aan het front.