De tweede editie van de Generali Great Bruges Marathon verwelkomt op zondag 21 oktober meer dan 6000 sportievelingen. De deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende formules of afstanden. Ook dit jaar is er een culinair luik verbonden aan het event waardoor de lopers en wandelaars niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk van Brugge kunnen proeven. Inschrijven voor de Generali Great Bruges Marathon kan tot vrijdagavond online of dit weekend ter plaatse.

Europees marathonkampioen Koen Naert geeft zondag om klokslag 9u aan de Dijver het startschot voor de marathon. Iets meer dan 2000 lopers schreven zich in voor de mythische tocht van 42,195 km, die volledig over Brugs grondgebied loopt. De marathonlopers trekken noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Markt. Onderweg laten passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Dudzele, Zwankendamme en Koolkerke de deelnemers uitgebreid kennismaken met alles wat Brugge te bieden heeft.

Ook op culinair vlak valt er heel wat te ontdekken. Na de finish worden alle marathonlopers aan de foodmarket op de Burg getrakteerd op een prachtig degustatiebord met 4 lekkere gerechtjes. Ook de lopers van de halve marathon krijgen een aantal hapjes geserveerd en voor de wandelaars van de halve marathon is er onderweg zelfs een bevoorrading met cava en chocolade van Chocolatier Dumon voorzien. De deelnemers aan de nieuwe Family Walk van 8 km kunnen tijdens hun passage doorheen Hotelschool Spermalie genieten van een degustatiebordje. Na de finish krijgt iedere loper of wandelaar ouder dan 18 ook nog een Brugse Zot. Zo kunnen de deelnemers aan de Great Bruges Marathon & Walk niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk van Brugge proeven zondag!

Meer dan 6000 deelnemers zullen zondagochtend aan de start staan, waaronder 5000 lopers. Koen Naert is één van de 3000 halvemarathonlopers. Het is zijn eerste en enige wedstrijd in België dit jaar na de Europese marathontitel die hij afgelopen zomer behaalde in Berlijn. Het startschot van de halve marathon wordt gegeven door Tom Vanham, CEO van title partner Generali. "Als verzekeraar willen we met dit evenement iedereen aanzetten om meer te bewegen en gezonder te leven", zegt Vanham. "We hebben een heel traject rond de Generali Great Bruges Marathon opgebouwd met onder meer workshops en trainingssessies, waarbij we niet alleen onze medewerkers, maar ook onze makelaars betrekken."

Brugge is wereldberoemd en dat is ook te merken aan het aantal nationaliteiten dat aan de start komt. De Generali Great Bruges Marathon mag lopers en wandelaars uit 55 verschillende landen verwelkomen zondag. Daarvan komt 22% uit de ons omringende landen, met Frankrijk als best vertegenwoordigd buurland. En het is nog niet te laat om in te schrijven. Online inschrijven kan nog tot vrijdag 23u59. Ter plaatse inschrijven aan de Stadshallen in Brugge kan zowel op zaterdag (16u-19u) als zondag (7u-10u30) nog. Wie inschrijft, kan vrijblijvend ook een bijdrage schenken aan Think-Pink en zo de strijd tegen borstkanker steunen.

Ook wie zondag zelf niet meeloopt of -wandelt kan een actieve en belangrijke rol spelen in de Generali Great Bruges Marathon. Aan het Sasplein in hartje Brugge en aan de Herdersbruggestraat wordt een Generali Cheering Zone gecreëerd waar toeschouwers hun familie en vrienden kunnen toejuichen. Muziek, DJ's, klappers en aanmoedigingsborden zorgen voor een unieke sfeer en een figuurlijk duwtje in de rug voor alle deelnemende lopers en wandelaars!