Klaar voor de vierde editie van de Great Breweries Marathon? Wij willen er samen met jou een fantastische dag van maken. Deze 11 ultieme tips brengen je alvast een stapje dichter bij de finish!

1. Gezond sporten

Sporten is leuk en gezond. Wees echter steeds verstandig, luister naar je lichaam en hydrateer voldoende, ook voorafgaand aan je wedstrijd! Zowel onderweg (vanaf km 5 en vervolgens om de 2,5km), als aan de aankomst is er voldoende water en sportdrank aanwezig. Deelnemers mogen uiteraard ook hun eigen drank meenemen op het parcours (d.m.v. drinkbussen, camelbags, drankgordels,....).

2. Kom op tijd!

Een ontspannen start is het begin van een goede wedstrijd. Leef zo relaxed mogelijk toe naar je marathon of 25 km en bouw dus de nodige marge in om brouwerij Duvel Moortgat te bereiken, je borstnummer af te halen en je om te kleden. We raden iedereen aan om minstens 1 uur op voorhand ter plaatse te zijn.

3. Mobiliteitsinfo

Weet jij al hoe je op zondag 12 mei naar de start zal komen? Hou er rekening mee dat parkeren bij brouwerij Duvel Moortgat onmogelijk zal zijn. De organisatie voorziet voldoende parkings in de ruime omgeving. Bekijk hier alle mobiliteitsinfo en volg op zondag de instructies aub nauwgezet op. Net als vorig jaar is er opnieuw een shuttledienst vanuit het station van Mechelen.

4. Ga verstandig om met alcoholverbruik

Wandelaars kunnen onderweg al proeven van de smakelijke bieren van de deelnemende Great Breweries. Lopers kunnen hievan genieten na hun sportieve prestatie. Genieten is slimmer dan overdrijven. "Een bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand".

5. Spoorweg

Net zoals vorig jaar kruist het parcours na ongeveer 7km een spoorweg. De starttijden zijn zo opgemaakt dat zo weinig mogelijk deelnemers hier hinder van zullen ondervinden. Sta je toch voor een gesloten spoorwegovergang? Geen probleem, voor de lopers wordt de tijd automatisch geneutraliseerd tijdens deze passage. We vragen je expliciet om hier strikt de instructies van de aanwezige politie op te volgen.

6. Afhalen T-shirt

Het T-shirt kan je afhalen met de stempel op de enveloppe van jouw deelnamepakket. Na het afhalen van je deelnamepakket kan je dus onmiddellijk je T-shirt afhalen aan de T-shirt stand.

7. Startnummer

Neem zeker jouw bevestigingsmail of e-ticket geprint mee zodat je zo snel mogelijk jouw startnummer in handen kan krijgen. Zonder je startnummer zal je niet toegelaten worden in het startvak. Speld je startnummer dus ook direct op! Op het borstnummer zitten verschillende afscheurstrookjes. Drie bonnetjes kunnen gebruikt worden om aan de finish de drie smakelijke bieren van de deelnemende Great Breweries te proeven. De aparte toog hiervoor vind je op de eventsite (deze bonnetjes kunnen daar ook ingeruild worden voor een flesje water). Met het vierde bonnetje kan je jouw geschenkpakket afhalen. Bewaar deze bonnetjes dus goed!

8. Vrijwilligers

Zonder onze talrijke vrijwilligers zou dit evenement niet kunnen doorgaan. Geef de vrijwilligers ook een fantastische dag door ze bijvoorbeeld een high five te geven onderweg!

9. Respecteer te allen tijde de regels

De tijdslimiet voor de marathon bedraagt 6u, voor de 25 km is dit 4u. Op bevel van de politie zullen de wegen weer opengesteld worden voor het verkeer op basis van deze tempo?s. Loop je trager? Geen probleem, maar dan moet je je net zoals de wandelaars strikt aan de verkeersregels houden. Gezien de aard van het parcours zijn begeleidende fietsers niet toegelaten. De politie zal op bepaalde plaatsen fietsers dan ook de toegang tot het parcours ontzeggen.

10. Sportoase pacer team

Voor de lopers zijn er tempomakers voorzien voor zowel marathon als 25 km. Ze zijn in de startvakken duidelijk te herkennen aan de gekleurde vlag met hun doeltijd. Bovendien kan je aan de inschrijvingstent, bij de Sportoase stand, terecht voor een polsbandje met daarop je beoogde eindtijd (en tussentijden) voor marathon en 25 km. Zo weet je perfect of je nog ?op schema? loopt.

11. Have Fun

Vergeet vooral niet plezier te hebben en te genieten van de prachtige omgeving en de fantastische brouwerijen. Maak er samen met alle deelnemers een onvergetelijke dag van!