Er wordt voor zondag mooi, maar ook warm en zonnig weer voorspeld. Daarom willen we jullie vragen om goed voorbereid aan de start te komen.

Vanuit de organisatie voorzien we voldoende drank aan de start, finish en onderweg. Op Brouwerij Duvel Moorgat zal een kraantjesconstructie gemonteerd worden met gratis drinkwater. Vanaf kilometer 5 wordt er ongeveer elke 2,5km water (in kartonnen bekertjes) en elke 5 km isotone AA drink Isolemon (beker) voorzien. Vanuit de organisatie raden we aan om bij dit warme weer extra zorg te besteden aan je hydratatie!

We bezorgen je graag ook een overzicht van een aantal maatregelen die je ZELF kan nemen:

1. Een goede hydratatie begint reeds thuis! Drink dus zowel thuis als onderweg naar het event reeds voldoende.
2. Aanvullend op de door ons voorziene dranken mag je als deelnemer ook je eigen drank meenemen op het parcours (d.m.v. drinkbussen, camelbags, drankgordels,....). Bij deze temperaturen raden we dat ten stelligste aan.
3. Smeer jezelf minstens 15 minuten voor je wedstrijd goed in met zonnecrème factor 50!
4. Draag zeker een petje. Beschik je hier niet over? Loop ter plaatse dan zeker even langs de pop-up shop van Runners' Lab.
5. Draag bij voorkeur een wit technisch shirt (zeker geen katoen!).
6. Hoe verleidelijk het ook is, op bloedhete dagen is het geen goed idee om grote hoeveelheden koud water over je oververhitte hoofd te plenzen. Het koeleffect is te bruusk: je lichaam reageert op het koude water door zich snel opnieuw op te warmen. Daardoor krijg je het nog veel warmer.
7. Sporten is leuk en gezond. Wees echter steeds verstandig en luister naar je lichaam! Pas indien nodig de intensiteit van je inspanning tijdig aan. We sluiten af met een warme oproep om goed zorg te dragen voor jezelf, alsook voor je collega lopers en wandelaars. Kom je zelf in de problemen of zie je een andere deelnemer die het moeilijk heeft, aarzel dan zeker niet om het noodnummer te bellen dat je terugvindt op de achterzijde van je borstnummer.