Nu zondag 3 juni zetten de gekende Belgische Great Breweries - Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels - de poorten open voor de derde editie van de Great Breweries Marathon, een unieke belevingsmarathon voor lopers en wandelaars in het teken van bier.

Internationaal deelnemersveld

Met deelnemers uit meer dan 50 (!) landen heeft de Great Breweries Marathon op amper drie jaar tijd een prominente plaats verworven op de internationale loop- en wandelkalender. 21% van de deelnemers steekt één of meerdere landsgrenzen over om er dit jaar bij te zijn. Onze noorderburen zijn met meer dan 500 deelnemers het sterkst vertegenwoordigd. Daarnaast staan er grote delegaties uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten aan de start.

In het midden van dit internationale deelnemersveld vinden we ook heel wat lokale deelnemers terug. Zo is 1 deelnemer op de 4 afkomstig uit de provincie Antwerpen! VRT-gezicht Ruben Van Gucht - woonachtig in Merchtem en in een ver verleden nog gids bij Duvel Moortgat - zal vermoedelijk in de voorste gelederen van de marathon vertoeven.

Wandelen zit in de lift

Voor het eerst zullen er evenveel wandelaars als lopers aan de start staan. Daar waar in het verleden de wandelaars goed waren voor 1/3de van het deelnemersveld, manifesteert de Great Breweries Marathon en 25K zich steeds prominenter als de lentewandeling bij uitstek. "Het unieke karakter van deze wandeling - waar alles draait rond de bierbeleving - in combinatie met zonnig weer, zorgt jaar na jaar voor meer succes. Deelnemers genieten van de streek en zeggen dat door", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Prachtige regio, unieke locaties

De start wordt gegeven bij brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Deelnemers lopen en wandelen doorheen de prachtige en landelijke regio waar de Denderstreek, het Pajottenland en Klein-Brabant elkaar ontmoeten. Op de sfeervolle en historische brouwerijsites en degustatiepunten van PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels worden de nodige reserves aangevuld en kunnen de wandelaars proeven van de verfijnde bieren van deze Belgische brouwers. Aan de aankomst bij brouwerij Duvel Moortgat krijgen alle deelnemers een rijkelijk gevuld bierpakket met de bieren van Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels om thuis verder na te genieten.