Praktische info


Programma


Waar?


Bereikbaarheid


Afhalen deelnamepakket


Tijdslimieten


Bewaring sporttas


Massage


Sportoase pacer team


Fotoservice


Voorbereiding


Toerisme Scheldeland


De start en aankomst van alle afstanden bevinden zich in op de terreinen van de brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Zie 'Hoe geraak ik er' voor een gedetailleerde routebeschrijving.

Hoogtemeters

Marathon: 220 m
25K: 114 m

Ondergrond

Marathon: 91% verhard, 9% off road
25K: 88% verhard, 12% off road

Bekijk hier het parcours

Dwars door de Duvel-kelders

Na een ommetje op het terrein duiken de deelnemers de kelders binnen waarin tienduizenden flesjes Duvel staan te rijpen. Net voor de botteling worden er namelijk extra suikers en gist toegevoegd, waardoor het bier een tweede gisting ondergaat. Eerst verblijven de flesjes twee weken in de warme kelders met een temperatuur van 24 °C, daarna gaan ze naar de koude kelders waar ze nog zes weken verder rijpen.

Na de kennismaking met de kelders komen de lopers en wandelaars opnieuw in de buitenlucht terecht. Parallel aan de A12 vertrekt iedereen van hieruit voor een boeiende ontdekkingstocht door de regio's Klein-Brabant en de Denderstreek. Maar niet zonder eerst nog eens over de rechterschouder te kijken naar de iconische: Ssst... hier rijpt den Duvel.

Het parcours gaat in zuidelijke richting en na zowat tien kilometer bereiken de sporters het Kasteel Diepensteyn. De geschiedenis van de voormalige waterburcht gaat terug tot in de middeleeuwen, maar later raakte het bouwwerk in verval. Tot Brouwerij Palm het in 1989 opkocht en helemaal renoveerde. Nu is het een prestigieuze evenementenlocatie met maar liefst zes feestzalen. Wie niet te snel loopt, kan ook een kijkje nemen in de stallen van de stoeterij waarin een twintigtal rasechte Brabantse trekpaarden onderdak hebben gevonden.

De wandelaars en lopers vullen op de historische brouwerijsite in Steenhuffel niet alleen hun reserves aan, ze kunnen ook kennismaken met de gloednieuwe brouwerij De Hoorn.

Sfeervol aankomstdorp

Met volle tanks kunnen de sporters weer verder. De deelnemers aan de halve marathon mogen dan al de terugweg aanvatten, terwijl de marathonlopers nog even doorgaan. Hun uithoudingsvermogen wordt al snel beloond met een passage door het Buggenhoutbos en een bezoek aan Brouwerij Bosteels in het centrum van Buggenhout.

De roots van deze brouwerij gaan terug tot 1791. Dit familiebedrijf is nu al zeven generaties lang in handen van de familie Bosteels. Het vakmanschap vertaalt zich hier in de ambachtelijke productie van drie uitzonderlijke bieren: Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak (met zijn opvallende koetsierglas) en de sprankelende granenwijn DeuS, Brut des Flandres. Terwijl ze proeven van al dat lekkers, werpen de deelnemers op de binnenkoer een blik op het als monument beschermde neoclassicistische brouwershuis.

Stilaan komt het einde van de (be)proeving in zicht. Via het Lippelobos gaat het richting Hof te Melis in Lippelo waar iedereen nog een beetje cultuurhistorisch erfgoed opsnuift. Dit waterkasteel in neorenaissancestijl ligt op de grens tussen Lippelo, deelgemeente van Sint-Amands en Malderen.

Tijdens de laatste kilometers van een marathon durft de man met de hamer al eens op de loer te liggen, maar nu de finish zo dichtbij is, steken de deelnemers hier ongetwijfeld nog een tandje bij. De aankomst op de site van brouwerij Duvel Moortgat bezorgt wellicht iedereen kippenvel, want de binnenplaats wordt omgetoverd in een sfeervol dorp met animatie en mogelijkheid tot degustatie van alle bieren. Na de aankomst ontvangen de deelnemers niet alleen een welverdiende medaille, maar ook een rijkelijk gevuld bierpakket om thuis na te genieten van dit unieke evenement.

Wandelaars


Degustatie


Traditionele bevoorrading


Bierpakket


Lopers


Traditionele bevoorrading


Personal drinks


BierpakketDuvel Moortgat


Brouwerij Bosteels


PALM Belgian Craft Brewers


Met de fiets:

De organisatie voorziet voldoende fietsenparking aan Brouwerij Duvel Moortgat. De fietsenparking ligt in de Pastoor Somerslaan, vlakbij de inschrijvingstent.

Met de wagen:

De onmiddellijke straten rondom Brouwerij Duvel Moortgat zijn volledig afgesloten voor het evement. Het centrum van Breendonk zal niet bereikbaar zijn. Bijgevolg zal het onmogelijk zijn om Brouwerij Duvel Moorgat met de wagen te bereiken.

De organisatie voorziet voldoende alternatieve parkings. Bedankt om hiervoor strikt onderstaande instructies te volgen:

Vanuit Antwerpen:

 • Aanrijden via de A12 (Antwerpen-Brussel). Neem vervolgens afrit 7 (Puurs) richting Sint-Niklaas. Volg daarna de aangebrachte signalisatie richting de N16 en de aanwijzigingen van de seingevers. Deze zullen u begeleiden naar de parkings van Pfizer, Continental Foods Belgium en andere grote bedrijven.
 • Vanop deze parkings rijden voortdurend shuttlebussen om de deelnemers naar het evenement te brengen. Nadien geraakt u met dezelfde shuttlebussen probleemloos terug aan de parkings. De shuttlebussen rijden tussen 7u en 19u.

Vanuit Brussel:

 • Aanrijden via de A12 (Brussel-Antwerpen). Neem vervolgens Afrit Carré. De parking van discotheek Carré (Koning Leopoldlaan 2, Willebroek) staat volledig ter beschikking van deelnemers aan de Great Breweries Marathon. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters.
 • Brouwerij Duvel Moortgat bevindt zich op wandelafstand van deze parking.
 • Gelieve bij het oversteken van de A12 de instructies van de politie op te volgen

Vanuit Gent / Sint-Niklaas

 • Aanrijden via de E17. Neem vervolgens afrit A14 richting Sint-Niklaas. Volg daarna de aangebrachte signalisatie richting de N16 en de aanwijzigingen van de seingevers. Deze zullen u begeleiden naar de parkings van Pfizer, Continental Foods Belgium en andere grote bedrijven.
 • Vanop deze parkings rijden voortdurend shuttlebussen om de deelnemers naar het evenement te brengen. Nadien geraakt u met dezelfde shuttlebussen probleemloos terug aan de parkings. De shuttlebussen rijden tussen 7u en 19u.

Vanuit Mechelen

 • Aanrijden via de N16. Neem vervolgens de A12 (Brussel-Antwerpen). Op de A12 neemt u vervolgens afrit 7 (Puurs) richting Sint-Niklaas. Volg daarna de aangebrachte signalisatie richting de N16 en de aanwijzigingen van de seingevers. Deze zullen u begeleiden naar de parkings van Pfizer, Continental Foods Belgium en andere grote bedrijven.
 • Vanop deze parkings rijden voortdurend shuttlebussen om de deelnemers naar het evenement te brengen. Nadien geraakt u met dezelfde shuttlebussen probleemloos terug aan de parkings. De shuttlebussen rijden tussen 7u en 19u.

" Genieten is slimmer dan overdrijven. " Een bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand ". Ga verstandig om met alcoholverbruik."

MET DE TREIN:

Station van Puurs

 • Er rijdt een gratis shuttlebus van het station van Puurs naar het evenement en terug. Koop een weekendbiljet naar Puurs, dan geniet u van een korting van 50% op de treinreis!

  Meer info vind je op http://www.belgianrail.be/jp/nmbs-routeplanner/query.exe/nn

 • De shuttlebus van en naar het station van Puurs rijdt tussen 7.00u en 19.00u.

Brussels Airlines biedt aan alle deelnemers van de Great Breweries Marathon een korting van 20% op alle door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten (niet op code share partners).

Om van deze korting te profiteren volstaat het om uw reservatie rechtstreeks op deze pagina te voltooien.

* De korting van 20% is geldig voor heen-en-terug reservaties in Light&Relax en Flex&Fast binnen Europa, met Brussel als bestemming (exclusief op taksen en supplementen). Reductie is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Promocode: 11124070 (enkel nodig voor reservaties via http://www.brusselsairlines.com)
Reservatieperiode: vanaf 23/02/2016.
Reisperiode: van 02/05/2016 tot 08/08/06/2016.

MyEnergyLab

Your ultimate training partner
 • Online trainingsplatform

  MyEnergyLab is het ultieme online trainingsplatform voor sporters van alle niveaus.

 • Persoonlijke en hoogst kwalitatieve trainingsschema’s

  Op basis van je profiel biedt MyEnergyLab persoonlijke en hoogst kwalitatieve trainingsschema’s als voorbereiding op jouw sportieve doelstellingen.

 • Sportieve droom

  Wil je een marathon lopen? MyEnergyLab vertelt je wat je wanneer moet doen om jouw sportieve droom waar te maken !

 • Eenvoudig agendabeheer

  Bepaal zelf wanneer je kan trainen via de gemakkelijk te beheren agendamodule.

 • Kostprijs €1 per week

  MyEnergyLab biedt trainingsschema's op maat aan voor slechts €1 per week.

Koop je trainingsschema aan bij inschrijving,
en betaal slechts €5 voor het volledige schema.

Aanmelden

Onze Coaches