Julien Gorius heeft er in België al een loopbaan van 10 jaar opzitten. Via FC Brussels en KV Mechelen kwam hij in Genk terecht, waar hij zelf zegt zijn beste positie gevonden te hebben. Goooal! had een hartelijk gesprek met de Franse middenvelder, tussen zijn trainingen door.

Het gaat niet zo goed met Racing Genk de laatste maanden. Zelf haalde Gorius zijn normale niveau ook niet. "De voorbije maanden waren niet mijn beste, maar elke carrière kent zijn dieptepunten. Bij de start van het seizoen dacht iedereen dat we hoog zouden eindigen, maar dan zijn we ineengestort. De vele geblesseerden en de snelle opeenvolging van matchen hebben ons veel energie gekost en zo zijn we op ons tandvlees te komen zitten." Het seizoen begon nochtans goed. "Statistisch gezien heb ik in vier maanden tijd hetzelfde gepresteerd als wat ik vorig jaar op een heel seizoen heb bereikt. Ik was zorgenvrij en speelde op mijn beste niveau. 

Ondertussen is de vroegere jeugdspeler van FC Metz al tien jaar in ons land actief. Hij begon zijn carrière in België bij FC Brussels, waar Albert Cartier hem naartoe haalde. "Ik was een vrije speler en Cartier kende mijn naam. Hij nodigde me uit voor een test bij La Louvière, waar hij toen trainer was. Hij wist dat hij er zou vertrekken en heeft me gevraagd te wachten. Cartier zou me bellen van zodra hij een nieuwe werkgever had. Dat heeft hij ook gedaan. Cartier heeft me onder z'n vleugels genomen, mijn carrière gelanceerd. Hiervoor ben ik hem eeuwig dankbaar. We hebben trouwens nog altijd een goede band en houden contact met elkaar."

Na een tussenstop bij KV Mechelen zit Gorius nu dus bij Racing Genk, waar hij zich gelukkig voelt. "Mijn contract loopt nog twee jaar en ik ben niet van plan te vertrekken, ook al mag je nooit 'nooit' zeggen. Als een club een voorstel doet waar iedereen gelukkig mee is, zal ik geen nee zeggen. Ik zoek natuurlijk wel een sportieve uitdaging, want ik voel me helemaal fit en ik kan nog vooruitgang boeken. Financiële aspecten spelen ook een grotere rol, nu het einde van mijn carrière in zicht komt. Sommige voorstellen kan niemand weigeren."

Voor de nabije toekomst heeft hij wel iets om naar uit te kijken. De Fransman wordt binnenkort voor de eerste keer papa. "Het wordt iets totaal nieuws voor mij. Ons dochtertje zou begin mei geboren moeten worden. Aanvankelijk besefte ik niet goed wat me overkwam. Ik ben immers niet degene die het kind draagt hé. Maar ik word me steeds meer bewust van wat er zal gebeuren. Eerlijk gezegd: de voorbereiding loopt een beetje in het honderd. De kamer voor mijn dochtertje is nog niet klaar en de leveringstermijnen voor de meubelen zijn lang. Maar wanhopen doe ik niet. Ik heb meestal wat vrije tijd in de namiddag en zo kan ik mijn vrouw bijstaan. Eigenlijk is dit mijn nieuwe hobby. Iedereen zegt dat dit het mooiste moment in een leven is en ik begin ongeduldig te worden. Ik ben bijna 29, voor een voetballer ben ik er niet vroeg aan begonnen." 

 

Lees het volledige interview in het maart-nummer van Goooal!, nu te koop in jouw krantenwinkel

Bookmark and Share