Christian Benteke, de spits van Aston Villa en de Rode Duivels, laat in het nieuwste nummer van Goooal! - nu in de krantenwinkel - in zijn ziel kijken. Hij praat over zijn geloof, zijn mentale veerkracht en de drang om te scoren.

Christian Benteke vertelt aan Goooal! over zijn blessure die hij aan het begin van het seizoen opliep: "Ik blesseerde me in match zes op Norwich City. Het sleepte lang aan, genas niet volledig. Ik startte na vier weken opnieuw, maar ik bleek toch niet voor honderd procent fit te zijn. Dan volgde de knieblessure tegen Colombia in november. Ik besloot om me tien dagen te laten behandelen door Lieven Maesschalck tot het genezingsproces volledig was geklaard. Dan pas kon ik mijn conditionele opbouw starten. Ik weerstond de fysieke pijn, maar had last van het mentale want ik miste scherpte."

"Toen ik tegen Arsenal (13/1) eindelijk nog eens het genoegen mocht smaken, zorgde dat vooral voor opluchting. Mijn doelpunt beïnvloedde het resultaat niet maar als spits moet je scoren. Men stelde zich vragen bij mijn optreden. Het betekende voor mij: ik kan het nog. Vijf dagen later bevestigde ik dat vermoeden in Liverpool (18/1). Ik heb een goed gevoel bij Anfield Road, het stadion spreekt me aan en vorig seizoen demonstreerden we er met 1-3. Ik klopte Mignolet, waardoor het 2-2 werd. Ik was blij met het gevoel van geruststelling. Na de 'ik kon het nog' van tegen Arsenal volgde op Liverpool: 'ik ben terug."

SPIRITUELE PASSIE

"Ik ben gelovig. Mijn ouders zijn aanhangers van het protestantse christendom: echte kerkgangers en ze droegen dat godsdienstige element over in mij. Ze leerden me te bidden. Ik doe het verschillende keren per dag. Na het opstaan, voor het spelen, bij het slapen gaan. Je suis un homme spirituel. Ik zoek zelfvertrouwen in bijbelteksten. Ik geloof, dus ik besta. Ik ben geworden wie ik ben dankzij mijn godsdienst. Ik bid om te presteren. Ik bid om geen blessures te krijgen. Ik bid om tot rust te komen. Ik bid om het kwade te bannen. Ik bid."

"Mijn grote voorbeeld? Thierry Henry!  Groot, snel, technisch, wervelend. Il était grand, il était rapide, il était technique. C'est pour ça que je préfère cette équipe. Ik bestudeer ook de bewegingen van Ibrahimovic en Adebayor. Het zijn net als ik letterlijk grote voetballers. Ik kijk vaak naar televisiereportages over spitsen. De positie van de spits is de moeilijkste van het hele elftal. Elke match probeer ik te scoren. Ik ben blij bij winst maar als ik niet heb gescoord, dan knaagt het wel.

ON S'AMUSE, C'EST UNE PARTIE DE PLAISIR

 "Nervositeit? Dat ken ik niet. Bij mij blijft voetbal een spel, ik wil me amuseren, welke belangen er ook mee gemoeid zijn. Als ik voetbal, dan amuseer ik me. Je moet de sport niet te ernstig nemen. Non, on s'amuse. In België duwde men de druk voor een match op een kunstmatige manier de hoogte in: 'je mag dit niet doen, je moet zus of zo zijn.' Ik negeerde dat, want ik kom op mij te vermaken met het voetbal. Zelfs al speel ik tegen Manchester United: je m'amuse.

 

Lees nu het exclusieve interview met Christian Benteke in het nieuwste nummer van Goooal!, verkrijgbaarin jouw krantenwinkel

 

 

 

Bookmark and Share