X
Etixx Classics Tour Logo

Gent-Wevelgem Cyclo

"Feel like a pro"

24.03.2018

Uitslagen Foto's Fotoservice Video

5000 deelnemers genieten van zonovergoten Gent-Wevelgem Cyclo

De Gent-Wevelgem Cyclo editie 2018, de derde toertocht van de Etixx Classics Tour, gaat de geschiedenisboeken in als één van de zonnigste ooit. Dankzij een stralend lentezonnetje gingen er maar liefst 5000 deelnemers van start!

De 136 km was veruit de meest populaire tocht. Alle klassiekers uit de profwedstrijd - uitgezonderd De Moeren - kwamen aan bod tijdens deze afstand. De finish van alle afstanden lag bovendien onder de boog waar de profs een dag later uitvechten wie deze klassieker op zijn naam mag schrijven.

Maar liefst 40% van de deelnemers kwam uit het buitenland. De Britten waren goed voor het meest aantal buitenlanders, op de voet gevolgd door de Fransen.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Video

Feel Like a Pro

Gent-Wevelgem is zonder twijfel een klassieker voor échte Flandriens waarbij de renners niet alleen door het parcours, zeker na de invoering van de "Plugstreets" of half verharde fietsstroken, maar ook vaak door de weersomstandigheden op de proef worden gesteld.

Hier is het hoogste schavotje alleen maar weggelegd voor echte kampioenen zoals Greg Van Avermaet die het afgelopen jaar mocht zegevieren na een sterk nummer op de Kemmelberg en een machtige eindspurt in Wevelgem tegen landgenoot Jens Keukeleire.

De dag voor de profs kan jij zelf aan den lijve ondervinden hoe het voelt om over de Plugstreets te rijden, de wind en hellingen te trotseren in en rond Heuvelland en je te laten onderdompelen in een prachtige streek vol (wieler)geschiedenis!

PARCOURS

Je kan kiezen tussen vier afstanden: 60 km, 91 km, 136 km en 215 km.

De rit van 60 km (352 hoogtemeters, 1 bevoorrading), vormt een indrukwekkend parcours doorheen de geschiedenis. Je fietst langs vele militaire kerkhoven en gedenkplaatsen met als absolute blikvanger de Menenpoort in Ieper.

Voelen de benen iets frisser aan dan kan je voor 91 km (666 hoogtemeters, 2 bevoorradingen) kiezen. Naast de bezienswaardigheden in regio Ieper, krijg je hier ook de beruchte Kemmelberg voorgeschoteld.

Voor de deelnemers aan de 136km (1296 hoogtemeters, 3 bevoorradingen) en de volledige afstand van 215km (1697 hoogtemeters, 4 bevoorradingen) komen daar nog eens 7 hellingen bij, waaronder de Mont des Cats en de Zwarteberg. Ook de "Plugstreets", vorig jaar geïntroduceerd in het parcours van de profs, zijn opgenomen in het parcours van de 91, 136 en 215km.

Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid langs de oevers van de Leie.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Ontdek hieronder al enkele hoogtepunten van het parcours die op jou liggen te wachten:

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Passage de moeren

1 Passage de moeren

Een vast gegeven in Gent-Wevelgem is de stevige wind in De Moeren. Dat resulteert quasi elk jaar in waaiers. Wie mist de goede trein en wie houdt stand?

Parcours Mont des Cats

2Mont des Cats

De Katsberg (Frans: Mont des Cats) in Frans-Vlaanderen, op het gebied van de gemeente Godewaarsvelde is 500 m lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 9% en een maximum van 14%. Geniet zeker ook van de mooie omgeving met de abdij, waar sinds 2011 de trappist 'Mont des Cats' geproduceerd wordt, als blikvanger.

Meer info

Parcours Ravensberg

3 Zwarteberg/Mont Noir

De Zwarteberg is gelegen in Frans-Vlaanderen, op de grens van Westouter in België, en Sint-Janskappel en het grondgebied van Boeschepe in Frankrijk. Het betreft een klim van 2500 m lang met een gemiddelde stijgingsgraad van 4.8% en 9% max.
De naam is afkomstig van de familienaam "De Zwarte" die de berg in de 13e en 14e eeuw in hun bezit hadden.

Parcours Kemmelberg

4Kemmelberg

Dé blikvanger van Gent-Wevelgem is uiteraard de Kemmelberg, een ware verschrikking voor de renners. Met een max stijgingspercentage van 23% en kasseien als ondergrond merk je ook meteen waarom.

Meer info

Parcours Plugstreets

5Plugstreets

Nieuw sinds 2017 is de passage over de "Plugstreets", die als herdenking aan de Kerstbestanden van 1914 zijn toegevoegd aan het parcours. De Plugstreets bestaat uit drie stroken, half verharde wegen met een totale afstand van 5,2 kilometer. De eerste twee stroken zijn licht hellend en bevinden zich in een open vlakte waar de wind vrij spel zal hebben.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Gent-Wevelgem Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton