X
Etixx Classics Tour Logo

Gent-Wevelgem Cyclo

"Feel like a pro"

24.03.2018

INFO INSCHRIJVEN

Gent-Wevelgem Cyclo

Gent-Wevelgem Cyclo is een begrip bij wielertoeristen uit binnen- en buitenland. Deze WorldTour-klassieker 'in Flanders Fields' is een absolute must-do voor de echte wielerfanaat. Bereid je voor om af te zien op de befaamde Kemmelberg, om te vechten tegen de genadeloze wind in De Moeren en om je een weg te banen langs de half verharde 'Plugstreets'. Als kers op de taart mag jij de handen in de lucht steken onder de aankomstboog op de Vanackerestraat, en dat één dag voor we de opvolger kennen van Greg van Avermaet.

PARCOURS PRAKTISCH INFO

Feel Like a Pro

Gent-Wevelgem is zonder twijfel een klassieker voor échte Flandriens waarbij de renners niet alleen door het parcours, zeker na de invoering van de "Plugstreets" of half verharde fietsstroken, maar ook vaak door de weersomstandigheden op de proef worden gesteld.

Hier is het hoogste schavotje alleen maar weggelegd voor echte kampioenen zoals Greg Van Avermaet die het afgelopen jaar mocht zegevieren na een sterk nummer op de Kemmelberg en een machtige eindspurt in Wevelgem tegen landgenoot Jens Keukeleire.

De dag voor de profs kan jij zelf aan den lijve ondervinden hoe het voelt om over de Plugstreets te rijden, de wind en hellingen te trotseren in en rond Heuvelland en je te laten onderdompelen in een prachtige streek vol (wieler)geschiedenis!

PARCOURS

Je kan kiezen tussen vier afstanden: 60 km, 91 km, 136 km en 215 km.

De rit van 60 km (352 hoogtemeters, 1 bevoorrading), vormt een indrukwekkend parcours doorheen de geschiedenis. Je fietst langs vele militaire kerkhoven en gedenkplaatsen met als absolute blikvanger de Menenpoort in Ieper.

Voelen de benen iets frisser aan dan kan je voor 91 km (666 hoogtemeters, 2 bevoorradingen) kiezen. Naast de bezienswaardigheden in regio Ieper, krijg je hier ook de beruchte Kemmelberg voorgeschoteld.

Voor de deelnemers aan de 136km (1296 hoogtemeters, 3 bevoorradingen) en de volledige afstand van 215km (1697 hoogtemeters, 4 bevoorradingen) komen daar nog eens 7 hellingen bij, waaronder de Mont des Cats en de Zwarteberg. Ook de "Plugstreets", vorig jaar geïntroduceerd in het parcours van de profs, zijn opgenomen in het parcours van de 91, 136 en 215km.

Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid langs de oevers van de Leie.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hieronder al enkele hoogtepunten van het parcours die op jou liggen te wachten:

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Passage de moeren

1 Passage de moeren

Een vast gegeven in Gent-Wevelgem is de stevige wind in De Moeren. Dat resulteert quasi elk jaar in waaiers. Wie mist de goede trein en wie houdt stand?

Parcours Mont des Cats

2Mont des Cats

De Katsberg (Frans: Mont des Cats) in Frans-Vlaanderen, op het gebied van de gemeente Godewaarsvelde is 500 m lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 9% en een maximum van 14%. Geniet zeker ook van de mooie omgeving met de abdij, waar sinds 2011 de trappist 'Mont des Cats' geproduceerd wordt, als blikvanger.

Meer info

Parcours Ravensberg

3 Zwarteberg/Mont Noir

De Zwarteberg is gelegen in Frans-Vlaanderen, op de grens van Westouter in België, en Sint-Janskappel en het grondgebied van Boeschepe in Frankrijk. Het betreft een klim van 2500 m lang met een gemiddelde stijgingsgraad van 4.8% en 9% max.
De naam is afkomstig van de familienaam "De Zwarte" die de berg in de 13e en 14e eeuw in hun bezit hadden.

Parcours Kemmelberg

4Kemmelberg

Dé blikvanger van Gent-Wevelgem is uiteraard de Kemmelberg, een ware verschrikking voor de renners. Met een max stijgingspercentage van 23% en kasseien als ondergrond merk je ook meteen waarom.

Meer info

Parcours Plugstreets

5Plugstreets

Nieuw sinds 2017 is de passage over de "Plugstreets", die als herdenking aan de Kerstbestanden van 1914 zijn toegevoegd aan het parcours. De Plugstreets bestaat uit drie stroken, half verharde wegen met een totale afstand van 5,2 kilometer. De eerste twee stroken zijn licht hellend en bevinden zich in een open vlakte waar de wind vrij spel zal hebben.

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met ETIXX sportvoeding - en drank, water, bananen, honingkoeken, wafels,...
 • Technische bijstand & pechverhelping
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish
 • Kleedkamers met douches
 • Parcoursticker met vermelding van hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Tijdsregistratie en video-opname voor elke deelnemer
 • Bewaakte fietsenstalling

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Wie zich op voorhand inschrijft kan op vertoon van zijn/haar e-ticket aan de "Scan & Ride" stand meteen zijn/haar deelnamepakket in ontvangst nemen en zo in een mum van tijd aan de start staan.

Ophalen van je deelnamepakket kan ook de dag voordien, op vrijdag 23 maart, in het Sint-Pauluscollege in Wevelgem tussen 17u00 en 19u00.

Mensen die ter plaatse inschrijven kunnen terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijgen na betaling hun kaderplaatje mee. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de voorziene bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Inschrijven

START- & FINISHLOCATIE EN -UREN

Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

 • 215 km: 7u00 - 8u00
 • 136 km: 7u30 - 10u00
 • 91 km: 7u30 - 11u00
 • 60 km: 7u30 - 11u00

Officiële sluiting finish om 18u30.

OVERNACHTING

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

INSCHRIJVEN

Overtuigd om mee te doen? Hieronder vind je alle tarieven voor Gent-Wevelgem Cyclo, maar wees er snel bij, er zijn slechts 5.000 tickets beschikbaar!

Tarieven (*) 60km 91km 136km 215km
De Ontsnapping (tot en met 12/03) 13 € 15 € 17 € 19 €
Het Peloton** (na 12/03) 16 € 18 € 20 € 22 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 12/03, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 12/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van de openingsklassieker van het voorjaar een topeditie maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje dat voorzien is van een chip. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

** Leden van Cycling Vlaanderen genieten nog van het voordeeltarief van 'De ontsnapping'.

GROEPSINSCHRIJVING (tot en met 12/03)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes


Ik doe mee

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van Peloton, een samenwerking tussen GOLAZO SPORTS NV, met maatschappelijke zetel te Schoebroekstraat 8, 3583 Paal-Beringen, BTW BE 0442.115.211, hierna GOLAZO en FLANDERS CLASSICS, met maatschappelijke zetel te Harensesteenweg 228, 1800 Vilvoorde, BTW BE 0818.388.802, samen optredend als ORGANISATOR. Voor al uw vragen zijn GOLAZO en FLANDERS CLASSICS uw aanspreekpunt. GOLAZO is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.00 - E-mail: info@golazo.com; FLANDERS CLASSICS is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 02/ 303 35 00 – E-mail: info@flandersclassics.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement. De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten. In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal ORGANISATOR voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van ORGANISATOR. ORGANISATOR zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn. ORGANISATOR kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelname aan het evenement kan enkel met een geldig inschrijving en indien aan volgende leeftijdsvereisten is voldaan:

  Loopevenementen
  • Vanaf 10km: min. 12 jaar op het moment van deelname
  • Vanaf 21km: min. 16 jaar op het moment van deelname
  • Vanaf 42km: min. 18 jaar op het moment van deelname

  Fietsevenementen
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar. Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, ... ) steeds zichtbaar zijn. De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen. Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden. De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem. ORGANISATOR meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor ORGANISATOR. Zij mag evenwel doorgegeven worden aan de partijen die contractueel verbonden zijn met ORGANISATOR. De wet van 8 december 1992 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden. Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van ORGANISATOR en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen. De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan ORGANISATOR om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien. De deelnemer verleent toestemming aan ORGANISATOR zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. ORGANISATOR zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Gent-Wevelgem Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton