Een reis van onbepaalde duur; zolang en zover de centen ons brengen. Tijdloos reizen, zonder deadline of andere druk, maar met een zee aan tijd.

Rode draad door de reis is het opzoeken van Vlamingen in de wereld, bezoeken van Vlaamse bedrijven in het buitenland en Belgische ambassades.
Gella even opgepakt in Tibet
Gella is in Tibet door de politie even opgepakt omdat ze een plattelandsweggetje genomen had in plaats van de grote weg naar dezelfde bestemming.
Foto Gella goes Global.
Gella
 werd na haar arrestatie in een hotel gedropt onder politiebewaking. De oorzaak was dat het reisbureau niet de juiste route had doorgegeven, waaronder de permit niet waterdicht was, ze mochten niet infiltreren in het platte land, maar wel via de grote weg.

Ondertussen is Gella weer vrijgelaten.


Gella schreef eerder in haar blogs over de gespannen sfeer in Tibet:

"De strenge bewaking en scherpe beveiliging is voelbaar en zichtbaar in Tibet. Op elke hoek van de straat staat een legerpost met soldaten tot aan de tand gewapend. Dit expliciet machtsvertoon steekt de ogen uit. Hier wordt niet gelachen met de arm der wet. De Chinese overheid stelt alles in het werk opdat de 60ste verjaardag feilloos zou verlopen."

Foto Gella goes Global.
"Tibet is dezer dagen volledig afgesloten voor 'bleekneuzen'. Er mogen geen Westerlingen meer binnen. En diegene die er toch zijn, krijgen verbod om tussen 29 september en 2 oktober in Lhasa rond te hangen. Pottenkijkers zijn niet toegelaten!"

"Er hangt een gespannen sfeer. Terwijl alle Chinese toeristen mogen gaan en staan waar ze willen, worden wij aan banden gelegd. In Lhasa en in gans Tibet hebben we nul komma nul bewegingsvrijheid en worden we van 's morgens tot 's avonds gevolgd door een gids, en dit voor de rest van ons verblijf in Tibet. uitspraken te vermijden en me diplomatisch opstellen? Benieuwd of het me zal lukken."
Reacties op dit artikel