Sport.be

Autres

Ferrera volgt Ceulemans op bij Club

03.04.2006 | Jan Mundus

Jan Ceulemans is trainer af bij Club Brugge. Dat heeft de club zelf bekendgemaakt op een persconferentie. Emilio Ferrera volgt de Caje op bij Blauw-Zwart.

Club-voorzitter Michel D'Hooghe maakte het nieuws maandag bekend op een persconferentie. 

Zaterdag verloor de landskampioen nog met zware 4-1 cijfers op het veld van AA Gent. Club volgt in de competitie al op acht punten van leider Anderlecht.

Ex-international Ceulemans had een contract van drie jaar bij Blauw-Zwart. Na zes seizoenen als hoofdcoach bij Westerlo was hij er bezig aan zijn eerste seizoen.

Emilio Ferrera wordt dus de opvolger van Jan Ceulemans. Hij tekende een contract tot juni 2007. Ferrera werd eerder dit seizoen ontslagen bij La Louvière.

Naast Ceulemans moet ook assistent-trainer René Verheyen opkrassen. Hulptrainers Franky Van der Elst en Dany Verlinden blijven wel aan.

Ferrera moet Club Brugge aan Europees voetbal helpen. (foto belga)
Voorzitter Michel D'Hooghe vond het geen gemakkelijke beslissing. "De tijd was kort sinds de wedstrijd van zaterdagavond. Maar we hebben geen tijd verloren. Het was ook een emotionele beslissing die de raad van bestuur heeft genomen. We nemen niet alleen afscheid van enkele werknemers, maar ook van mensen waarmee we een vriendschapsband hebben. We hopen dat die blijft. Van onze zijde zal niemand verwijten horen", aldus preses D'Hooghe.

Sportleider Degryse denkt dat dit de beste oplossing is. "Net zoals een trainer zijn ploeg opstelt, kiezen wij vandaag een nieuwe trainersploeg. Uit respect voor Ceulemans en Verheyen geven wij weinig details over de beslissing vrij", luidt het bij Degryse.

Ferrera: 'Ik ben fier om Club Brugge te kunnen trainen'
Nieuwbakken trainer Ferrera is uiteraard tevreden met deze nieuwe job en gaat de uitdaging aan. "Ik ben fier om Club Brugge te kunnen trainen. Ik ga alles doen om Club Brugge zo hoog mogelijk te plaatsen in de rangschikking. Dat is mijn eerste doelstelling op korte termijn", aldus de strijdvaardige Ferrera.


Lees ook:

Kroniek van een ontslag 
Club scoort slecht in statistieken 

Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus