X

CIBEL-CEBON FIETSDODENTOCHT05.08.2018

Foto's Verslag Fotoservice

Cibel-Cebon Fietsdodentocht lokt ruim vierduizend deelnemers

De Cibel-Cebon Fietsdodentocht heeft ruim vierduizend fietsers naar het zonovergoten Bornem gelokt.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Cibel – Cebon Fietsdodentocht. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Zoek je foto's op

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 35 km
 • 60 km
 • 100 km

Naar het parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Fort van Bornem

1. Fort van Bornem

Eén van de vele forten van de fortengordel van Antwerpen uit de Eerste Wereldoorlog. Het is het laatst gebouwde fort van deze fortengordel en zag in feite weinig actie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook vandaag de dag staat de rust er centraal!

Parcours Kasteel van Gaasbeek

2. Kasteel van Gaasbeek

Na de doortocht op het dorpsplein van Gaasbeek zien we aan de rechterkant dit mooie kasteel, gelegen op een helling in een uitgestrekt park van 50ha. Het kasteel is een middeleeuwse waterburcht dat vandaag de dag dienst doet als nationaal museum.

Parcours Brouwerij Palm

3. Brouwerij Palm

Is er een betere plaats voor een bevoorrading dan een brouwerij? We houden halt in Steenhuffel aan de Brouwerij van Palm om even op adem te komen. Met jaarlijks 20.000 bezoekers is deze brouwerij sowieso al een toeristische trekpleister. Op 5 augustus is 'koning fiets' even de baas op de brouwerij!

4. Hellingen

Mooie plaatsen allemaal goed en wel, er moet ook af en toe eens geklommen worden! We hebben enkele pittige hellingen geselecteerd voor zij die zich wagen aan de 60km en 100km met oa. Ijsbergstraat, Tenberg en de Lindenberg.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is.
Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.
Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.
De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton