U bezoekt momenteel editie 2010.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Praktische info
Locatie
Sint-Annastrand Antwerpen-Linkeroever
Parcours
Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer? Trein, tram, bus en zelfs boot zijn mogelijk

Trein:
Reis met de trein naar Antwerpen Centraal. Van hieruit kan u makkelijk met bus of tram naar Linkeroever.

Tram:
Vanuit Antwerpen Centraal station brengt de tram u via de tramlijn 2, 3, 5 of 15 tot aan het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.

Andere optie is om vanuit Antwerpen Centraal station de tramlijn 2, 3 , 5 of 15 te nemen tot aan de Groenplaats, die op loopafstand ligt van het Flandria ponton aan het Steenplein. Hier kan met de Flandriaboot overgestoken worden naar het Sint-Annastrand. U stapt uit de boot rechtstreeks op het parcours.

Overzicht tramschema Antwerpen (pdf) >>

Bus:
Lijn 36 (Franklin Rooseveltplaats - Linkeroever) brengt u op 20 minuten van het centrum van Antwerpen tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan. Lijn 36 rijdt ieder kwartier gedurende de ganse periode van de wedstrijd.

Overzicht busschema Antwerpen (pdf) >>
Lijn 36 (pdf) >>

Boot:
Een leuk extraatje voor de toeschouwers is dat ze met de Flandria overzetboot van Rechteroever naar Linkeroever kunnen varen én terug voor slechts 3 EUR. De Flandria boten varen af vanaf het ponton aan het Steenplein en meren aan op de pier van Sint-Anneke, vlak aan het parcours van de Fidea Scheldecross.

Uren Flandria boten:
 • 12u00 - 15u00: Boten varen van Rechteroever (Steenplein) naar Linkeroever (pier Sint-Anneke aan het parcours); geen passagiers in omgekeerde richting
 • 16u15 - 18u30: Boten varen van Linkeroever naar Rechteroever; geen passagiers in omgekeerde richting
Kostprijs: 3 EUR (incl heen- én terugvaart)
Gratis overzet voor:
 • Deelnemers GVA Santa Run op vertoon van inschrijvingsbewijs (www.gvasantarun.be)
 • GVA-lezers op vertoon van bon 'gratis overzet' uit de GVA
 • Personen gekleed in een volledig kerstpak
 • Kinderen onder 14 jaar

Te voet of met de fiets?
Via de voetgangerstunnel (Sint-Jansvliet - Thonetlaan) en de fietserstunnel (De Gerlachekaai - Beatrijslaan) kan u ook te voet of met de fiets van oever naar oever. Hou er echter rekening mee dat de capaciteit van de tunnels beperkt is. We raden hier dus aan om via de Flandriaboot de overzet te maken waardoor u ook rechtstreeks op het parcours uitkomt.

Met de auto?
Wie met de auto komt, kan parkeren op de publieksparkings of op één van de vele Park & Rides.

Publieksparkings:
 • Charles de Costerlaan
 • Blancefloerlaan
Wegens onvoorziene omstandigheden en werken is de Blancefloerlaan afgesloten voor het verkeer waardoor afrit 6-Linkeroever op de ring rond Antwerpen niet genomen kan worden. Een omleiding op de ring staat aangeduid en moet gevolgd worden om via afrit 7-Sint-Anna op de ring in te voegen op de Charles de Costerlaan.

Park & Rides:
 • P & R Blancefloerlaan: Blancefloerlaan, Antwerpen-Linkeroever
  Hier neemt u tram 2 (richting centrum) tot aan het Frederik Van Eedenplein waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R Frederik Van Eedenplein: Frederik Van Eedenplein, Antwerpen-Linkeroever
  Hier kan u bus 36 nemen tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R Melsele: Vendoorn 1, 9120 Melsele
  Hier neemt u tram 3 (richting centrum) tot aan het Frederik Van Eedenplein waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R Metropolis: Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen
  Hier neemt u tram 6 (richting centrum) tot aan Antwerpen Centraal Station. Vanuit Antwerpen Centraal station brengt de tram u via de tramlijn 2, 3, 5 of 15 tot aan het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R Keizershoek: Carrefour Bredabaan, 2170 Merksem
  Hier neemt u tram 3 (richting centrum + linkeroever) tot aan het Frederik Van Eedenplein waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R Desguinlei: Desguinlei 244, 2018 Antwerpen
  Hier neemt u tram 2 (richting centrum + linkeroever) tot aan het Frederik Van Eedenplein waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R E313: afrit 18, 2160 Wommelgem
  Hier neemt u bus 420 (richting centrum) tot aan de Franklin Rooseveltplaats waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R E19: afrit 7, 2550 Kontich
  Hier neemt u bus 191 (richting centrum) tot aan de Franklin Rooseveltplaats waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.
 • P & R A12: viaduct Boomsesteenweg, 2610 Wilrijk
  Hier neemt u bus 500 (richting centrum) tot aan de Franklin Rooseveltplaats waar u kan overstappen op bus 36 tot vlakbij het parcours aan de inkompost op het kruispunt van de Thonetlaan en de Gloriantlaan.

De organisatie levert in samenwerking met Intro vzw, leidraad voor toegankelijke evenementen, extra inspanningen om de Scheldecross toegankelijk te maken voor bezoekers met een handicap. Zo worden volgende zaken voorzien:

 • voorbehouden parking (Thonetlaan)
 • voorbehouden zone van waaruit de cross gevolgd kan worden ' deze kan het best bereikt worden via inkompost 3 (zie plannetje >>).
 • toegankelijk sanitair
 • assistenten aanwezig die een handje kunnen helpen waar nodig. Deze zijn herkenbaar aan het witte Intro-jasje.

Indien je van 1 van deze faciliteiten gebruik wenst te maken, gelieve dan op voorhand een seintje te geven (jelle@intro-events.be of 0473/77 06 17).