Greg Van Avermaet moest even puffen aan de streep in Sittard-Geleen. De olympisch kampioen was dolgelukkig met de zege in de ploegentijdrit, maar was tot aan het gaatje gegaan.

"Het was afzien vandaag", sprak Van Avermaet. "We waren topfavoriet, maar daarom win je nog niet zomaar de etappe. Ook ons tweede doel hebben we gehaald: Rohan Dennis staat terug aan de leiding. Hij was vandaag één van de sterkste renners van de ploeg en zou een verdiende eindwinnaar zijn."

BMC staat met vier pionnen in de top tien (Dennis, Phinney, Quinziato en Van Avermaet), maar de ploeg trekt resoluut de kaart van Dennis. "Voor mezelf zie ik niet meteen kansen om voor de eindzege te gaan. Zondag zal ik er wel alles aan doen om de etappe te winnen."

En om Dennis veilig naar de aankomst in Geraardsbergen te loodsen. De Australiër heeft immers niet veel ervaring op Vlaamse wegen. "De ploeg is sterk genoeg om hem in een goede positie te brengen", is Van Avermaet overtuigd. "Als de benen goed zijn, dan kom je sowieso wel naar voren. En bij Rohan zijn de benen heel goed."

SAGAN FAVORIET IN QATAR

Van Avermaet blikte al even vooruit naar het WK in Qatar. "Natuurlijk is Peter Sagan de topfavoriet. Dat was hij al zonder die zeges in de Eneco Tour, maar met zijn spectaculaire sprints heeft hij deze week nog meer indruk gemaakt. Of hij niet te vroeg in vorm is? In Canada vroeg ik hem nog hij hij zich voelde. 'Slecht', zei hij. Daarmee is alles gezegd, zeker. Maar we moeten erin blijven geloven dat we hem kunnen kloppen."