"We zullen mijn kaart trekken de komende dagen, maar het belangrijkste is dat er zondag iemand van BMC bovenaan staat", vertelde Rohan Dennis na de ploegentijdrit. De Australiër trok met BMC aan het langste eind in Sittard-Geleen en begint als leider aan het slotweekend.

BMC maakte zijn naam als wereldkampioen ploegentijdrit helemaal waar en was zes seconden sneller dan Etixx-Quick Step. "De druk als wereldkampioen zijn we intussen gewend", doet Dennis zijn verhaal. "We hebben veel vertrouwen en zijn goed op elkaar afgestemd. Op Greg na is dit ook onze WK-ploeg. Maar perfect was het nog niet. In de bochten was het niet altijd goed."

In het klassement neemt Dennis de trui over van Peter Sagan, die nu vierde staat op 27 seconden. "Het was de bedoeling om vandaag zoveel mogelijk tijd te winnen ten opzichte van Tinkoff en Sagan", aldus Dennis. "En alles meer dan twintig seconden was goed."

Met Taylor Phinney (2e op 16"), Manuel Quinziato (7e op 27") en Greg Van Avermaet (8e op 33") staan er nog drie renners van BMC in de top tien van het klassement. "We zullen tijdens het slotweekend mijn kaart trekken, maar het belangrijkste is dat er iemand van BMC zondag bovenaan staat. Je moet altijd een plan b hebben. Het zullen in ieder geval stressvolle dagen worden. Ik heb weinig ervaring met koersen op Vlaamse wegen."