"Ik was niet zeker of ik gewonnen had", vertelde Peter Sagan na zijn nipte sprintzege tegen André Greipel in de Eneco Tour. De Slowaakse wereldkampioen van Tinkoff start vrijdag als leider in de 20,9 kilometer lange ploegentijdrit.

"Het was heel nipt vandaag met André. Hij kwam heel snel, maar ik hield nog net stand", deed Sagan zijn verhaal. "Het was een zware sprint met tegenwind. Timing en positionering waren cruciaal. Ik was helemaal niet zeker of ik wel gewonnen had en wachtte op de bevestiging in mijn oortje. De sprint was hevig. Ik had wat problemen met Démare, maar ik denk niet dat ik iets fout deed. Ik reed mijn lijn, meer niet. Zo'n dingen gebeuren in de spurt."

Sagan begint vrijdag als leider met een bonus van zeven seconden op de Australiër Rohan Dennis. "Ik ben blij met de zege en de leiderstrui. Ik heb weer wat extra seconden gesprokkeld en dat is goed. Nu is het belangrijk om een goeie ploegentijdrit te rijden. BMC is wereldkampioen ploegentijdrijden, maar ik ben er zeker van Tinkoff ook een goeie prestatie kan neerzetten. En daarna zien we wel wat het weekend brengt."