De fenomenale slalom van Peter Sagan was ongetwijfeld het moment van de rit tussen Blankenberge en Ardooie. Wat moet u verder nog onthouden van de derde etappe?

SPRINTERSPLOEGEN KIJKEN NAAR ELKAAR


Het palet aan snelle jongens was in de Eneco Tour nog nooit zo groot als dit jaar, maar dat is nog geen garantie op een goed gecontroleerde spurt. Op de lokale rondjes in Ardooie zag het er lang naar uit dat de sprintersploegen in het zand zouden bijten. 

Lotto-Soudal, Cofidis, Katusha, Lotto NL Jumbo, Etixx-Quick Step, Cannondale, ... Allemaal verschenen ze wel even aan de voorwacht van het peloton, maar niemand die het initiatief op zich nam. "Waarom niet? Misschien zijn er zoveel sprinters dat iedereen naar elkaar kijkt", zocht ritwinnaar Peter Sagan mee naar de oplossing.

IN ARDOOIE WINNEN GROTE NAMEN

Jammer voor Stijn Steels, Jasper Asselman en hun collega-vluchters, maar het was dus de Slovaak die zijn naam mocht bijschrijven op de erelijst in Ardooie. Een indrukwekkend lijstje inmiddels. De Eneco Tour hield al negen keer halt in Ardooie en iedere keer stond er een mooie naam op het podium: Tom Boonen (2), André Greipel (2), Mark Renshaw, Tyler Farrar, Svein Tuft, Nacer Bouhanni en Peter Sagan.

TOPSPORT VLAANDEREN-BALOISE STRIJDLUSTIG

De renners van Walter Planckaert en Andy Missotten zetten ook in de Eneco Tour hun aanvalslust in de verf. Na Bert Van Lerberhe in de openingsetappe was het dinsdag aan Stijl Steels om mee in het offensief te gaan en punten te verzamelen voor het Primus Strijdlustklassement. Met Van Lerberghe (28 punten) en Steels (27) op de eerste en tweede plaats zit Topsport Vlaanderen-Baloise in een comfortabele positie. Benieuwd wie er vandaag in de aanval trekt.

NEDERLAND KOERSLAND, BELGIË KOERSLAND

We zijn drie dagen ver in de Eneco Tour en er is één grote constante: elke dag staat er veel volk aan de kant. Bij de ploegvoorstelling en de eerste etappe in Bolsward was het over de koppen lopen, een dag later was de belangstelling groots voor de tijdrit in Breda en ook dinsdag was het zowel bij de start in Blankenberge als aan de aankomst in Ardooie kopjes tellen. Nederland en België onderstrepen zo nogmaals hun etiket als koersland. 

MARTIN LOOFT DE VEILIGHEID

De veiligheid van de renners is de prioriteit voor de organisatie van de Eneco Tour, dus wordt er op geen inspanning gekeken. En dat wordt door de renners duidelijk geapprecieerd. Tony Martin was alvast onder de indruk.  

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>