Rohan Dennis behoudt na een prangende slotfase in de derde etappe de leiding in het algemeen klassement. De Australiër heeft nog drie seconden voorsprong op Peter Sagan, maar heeft geen schrik om de trui te verliezen.

Na een vlucht van vijf zag het ernaar uit dat het peloton de rit makkelijk zou controleren, toch duurde het tot de laatste meters tot de vroege vogels werden gegrepen. 

"Het moest een makkelijke etappe voor ons worden", sprak Dennis. "We wisten dat er gesprint kon worden, maar op een bepaald moment kwamen we iets te snel terug op de vluchters en we wilden niet dat er gesprint zou worden in de Gouden Kilometer. Op het einde zag het er misschien uit dat we het tempo lieten zaken, we wilden de vluchters echter zo snel mogelijk grijpen."

In het algemeen klassement nadert ritwinnaar Peter Sagan tot op drie seconden van Dennis. De hardrijder van BMC maakt zich nog geen zorgen om de Slovaak. "We wisten dat hij een grote rivaal voor de eindzege was. Hij kan sprinten en klimmen. Misschien wint hij morgen opnieuw en neemt hij de leiderstrui over, maar dan hebben wij nog altijd de ploegentijdrit om iets goed te maken."