Groot, en vooral bizar, nieuws na afloop van de derde etappe van de Eneco Tour. Dagwinnaar Peter Sagan (Tinkoff) sloeg de perszaal met verstomming toen hij een vraag kreeg over het komende WK in Qatar. "Ik heb nog niet beslist of ik ga", klonk het verrassend.

Of Sagan in Qatar ook baat zou hebben met een massasprint, was de vraag van een journalist van Het Nieuwsblad. "Ik weet nog niet of ik ga", vertelde de Slowaak met een glimlach. Maar een grap was het niet. "Ik heb al een Europese kampioenentrui. Ik heb nog geen beslissing genomen. Wanneer wel? Als ik beslis."

Dieper ingaan op het onderwerp zat er niet in. De persverantwoordelijke van Tinkoff, die het zichtbaar benauwd kreeg, riep Sagan tot de orde en weg was hij. De vermakelijke persconferentie kwam er na de zege van Sagan in Ardooie. De huidige wereldkampioen was de snelste in een hectische sprint. "Het was heel nipt vandaag. In de laatste plaatselijke ronde viel alle organisatie in de jacht op de vluchters weg. Ik zette nog twee mannetjes vooraan en toen had ik er vertrouwen in.

De manier waarop Sagan naar de zege sprintte was indrukwekkend. De Slowaak slalomde zich een weg naar voren. "Het was gevaarlijk, maar daar denk je niet echt aan als je in volle finale zit. Dergelijke sprints zijn een loterij", aldus Sagan, die in het klassement op drie seconden van leider Rohan Dennis staat. "We zullen na de ploegentijdrit (vrijdag) zien of eindwinst mogelijk is."