Rohan Dennis lukte dinsdag een knappe dubbelslag op dag twee van de Eneco Tour. De Australiër van BMC won de 9,6 kilometer lange tijdrit in Breda en neemt de leiderstrui over van Dylan Groenewegen. "In een tijdrit kwam ik nooit dichter bij perfectie dan vandaag", aldus Dennis.

"Ik nam alle risico's in de bochten", deed de Australische tijdritkampioen zijn verhaal. "In iedere bocht was het vingers kruisen, maar ik deed het perfect. Beter kon het vandaag echt niet lopen."

Dennis
was in Breda vijf seconden sneller dan Jos van Emden en is ook de nieuwe leider. "Het is geweldig om te winnen en het is nog beter dat ik nu leider ben. Dat zorgt wel voor druk op BMC, maar we zijn hier om te winnen. De ploegentijdrit vrijdag zal belangrijk worden voor het klassement. Maar ook de laatste twee etappes zullen een grote rol spelen."

Over zijn grootste concurrent voor eventuele eindwinst is Dennis duidelijk. "Sagan zal mijn grootste rivaal zijn. Toen Dumoulin en Martin vandaag hun tanden stukbeten op mijn tijd, was Sagan de enige die ik nog een beetje vreesde. Hij zal de komende dagen nog een grote rol spelen."