Rohan Dennis is de nieuwe leider in de Eneco Tour. De Australiër van BMC won met een tijd van 10'48" overtuigend de 9,6 kilometer lange tijdrit in Breda. Nederlander Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) werd tweede op vijf seconden, nummer drie Jasha Sütterlin (Movistar) moest 14 seconden toegeven. Dennis is ook meteen de nieuwe leider.

Dennis kwam al vroeg in actie en zette meteen een sterke richttijd neer. De Australische tijdritkampioen verpulverde met 10'48" de tijd van Ramunas Navardauskas (Cannondale). Vlak voor Dennis rolde wereldkampioen tijdrijden Vasil Kiryienka (Team Sky) van het startpodium. Maar de Wit-Rus deed dat 45 seconden te laat en zag iedere kans op een topchrono in rook opgaan.

Om 14u26 was het de beurt aan Tom Dumoulin. De zilveren medaille van Rio werd luid toegejuicht in Breda, maar Dumoulin beet zijn tanden stuk op Dennis en finishte uiteindelijk met een tijd van 11'08". Zijn landgenoot Jos van Emden, vorig jaar winnaar van de tijdrit in Hoogerheide, deed het beter. De hardrijder van LottoNL-Jumbo was met 10'53" vijf seconden trager dan Dennis. Goed voor een tweede plek. De Duitser Jasha Sütterlin (Movistar) liet met 11'02" uiteindelijk verrassend de derde chrono noteren en ook wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) maakte indruk met 11'05".

De enige die nog in de buurt van Dennis had kunnen komen was de Duitser Tony Martin, maar de tempobeul van Etixx-Quick Step moest net als Dumoulin 20 seconden toegeven op Dennis. De Australiër stak de tijdrit op zak en is ook meteen de nieuwe leider in het klassement. Dennis leidt met 5 seconden voorsprong op nummer twee Van Emden. Sagan is derde op 13 seconden.