De Eneco Tour pakt uit met enkele leuke nieuwigheden op gebied van fan-beleving. Zo zullen er tijdens 2 etappes beelden uit de buik van het peloton te zien zijn tijdens de live uitzending. Ook de 360°-camera is van de partij!

Het gaat om de etappes Blankenberge - Ardooie op woensdag 21 september en Riemst - Lanaken op zaterdag 24 september. Telkens zal één renner van Topsport Vlaanderen-Baloise en Roompot Oranje Peloton een cameraatje meenemen. De camera's zullen live beelden brengen van de wedstrijd, een primeur in de Eneco Tour.

"Door deze actie wordt door VRT / Videohouse en de organisatie i.s.m. twee teams (Topsport Vlaanderen-Baloise en Roompot Oranje Peloton) een interessant item toegevoegd aan de rechtstreekse uitzending die zorgt voor een toegevoegde waarde en een nog mooiere service naar de vele wielerliefhebbers die de Eneco Tour volgen", aldus organisator Rob Discart van Golazo Sports 

360°-beelden

De organisatie zal dit jaar ook gebruik maken van een 360°-camera. Iedere dag zal er een camera de finish filmen in 360-graden. Ook tijdens de Kids Ride en de tijdrit zal er gebruikt gemaakt worden van de 360°-camera. Deze beelden zijn exclusief te bekijken via Eneco Tour TV op Youtube en via de officiële website van de Eneco Tour.