Woensdag werd in 's Hertogenbosch de 12e editie van Eneco Tour voorgesteld. "Samen met de organisatie hebben van Eneco Tour de voorbije jaren een voorbeeldronde gemaakt", vertelde Arie Spruit, woordvoerder van naamsponsor Eneco.

"We zijn erg trots", stak Spruit van wal. "Samen met de organisatie hebben we van Eneco Tour de voorbije jaren een voorbeeldronde gemaakt. De wedstrijd is volledig klimaatneutraal en dat zit ook in de aard van de sport. Wielrennen is gezond en duurzaam en daarom zijn we ooit in dit verhaal gestapt."

Eneco Tour 2016 kan uitpakken met een heel reeks toppers aan de start. "Het deelnemersveld is prachtig", aldus Spruit. "Als naamgevend sponsor is dat fantastisch. We houden ook de sociale media in de gaten en die ontploften toen bekend raakte dat olympisch kampioen Greg Van Avermaet en wereldkampioen Peter Sagan aan de start zullen staan. Een specifieke voorkeur heb ik niet, maar er zijn genoeg klinkende namen die voor een prachtig eindpodium kunnen zorgen."

Net als de voorbije jaren is ook de wielerwens weer van de partij tijdens de Eneco Tour. Spruit: "Eneco-klanten krijgen de gelegenheid om hun eigen wens te laten uitkomen. En dat levert al jaren mooie beelden op. Dit jaar is er bijvoorbeeld een jonge renner die tips wil voor een profbestaan. Hij zal de kneepjes van het vak leren. Zulke verhalen zijn erg mooi."