Vorig jaar maakte het grote publiek tijdens de Eneco Tour kennis met Jesper Asselman (26). De Nederlander van Roompot Oranje Peloton reed twee dagen in de leiderstrui. "Ik wil me opnieuw tonen", vertelde Asselman tijdens de voorstelling in 's Hertogenbosch.

Roompot Oranje Peloton is er voor het tweede jaar op rij bij in de Eneco Tour. Dat de Nederlandse formatie thuishoort in de grootste rittenkoers van de Lage Landen, werd vorig jaar duidelijk. Jesper Asselman veroverde in de tweede etappe op slinkse wijze de leidersplaats. De Nederlander sloop mee in de vroege vlucht en nam 9 bonificatieseconden tijdens de Gouden Kilometer. Goed voor twee dagen in de witte leiderstrui.

"Na vorig jaar heeft de Eneco Tour voor mij een speciale plek", aldus Asselman. "En de wedstrijd ligt me ook. Het deelnemersveld is prachtig en uiteraard hoop ik dat ik zelf ook ooit in dat rijtje toppers thuishoor. Maar daar is het op dit moment nog te vroeg voor."

Asselman mocht dit seizoen al juichen in de Ronde van Drenthe. "Het gaat ieder jaar beter en ik heb weer een stap vooruit gezet. De goeie vorm is ook net op tijd daar. Ik wil me weer laten zien in de Eneco Tour. Zo'n grote wedstrijd op het einde van het jaar is mooi. Ik ben een tijdje uit geweest na een val waardoor de Eneco Tour op zich een mooi doel werd. Al stond de wedstrijd eigenlijk al sinds het begin van het seizoen met stip aangeduid."

Ook Jean-Paul van Poppel, ploegleider van Roompot Oranje Peloton, tekende present op de voorstelling. "We staan aan de start met een sterk team", klinkt het. "We zullen proberen roet in het eten te gooien en de wedstrijd in een andere vorm te gieten. Wij hebben geen baat bij massasprints. Hopelijk staat er wat wind in de vlakke etappes en kunnen we bonificatieseconden pikken zoals vorig jaar."