De Eneco Tour, de enige WorldTour-rittenkoers in Nederland en België, kan ook in 2016 weer uitpakken met een gevarieerd en spektakelrijk parcours. Sprinten, tijdrijden en klimmen, alle facetten van het moderne wielrennen komen in zeven dagen aan bod.

De 12de editie van de ronde zal net als vorig jaar van start gaan in Bolsward en eindigen in Geraardsbergen. Na de teampresentatie en vlakke openingsetappe in Friesland volgt een 9.6 kilometer lange individuele tijdrit in Breda. Daarna krijgen de renners twee relatief vlakke etappes in België voorgeschoteld en op vrijdag staat een ploegentijdrit in Sittard-Geleen geprogrammeerd.

Het slotweekend belooft spektakel met twee heuvelachtige etappes die het klassement helemaal op zijn kop kunnen zetten. Zaterdag staan onder andere de Muizenberg en de Halembaye op het menu, zondag spelen Tenbosse en Bosberg voor scherprechter en eindigt de Eneco Tour met een finale op en rond de Vesten in Geraardsbergen.

MIS NIETS VAN DE ACTIE

De Eneco Tour zal naar goede gewoonte op verschillende kanalen live te volgen zijn. Naast de livestream op www.enecotour.be kan je voor live actie iedere dag vanaf 15u terecht bij Sporza op één. Ook Eurosport, L1, La Une, NOS (weekend) en Omroep Fryslan (maandag) zorgen voor live beelden.