Peter Sagan (Tinkoff) staat voor enkele drukke reisweken. De wereldkampioen is sinds dinsdag in Canada voor de twee WorldTourwedstrijden in Quebec (9/9) en Montreal (11/9), reist daarna naar het EK op de weg in het Franse Plumelec dat op zondag 18 september plaatsvindt en zal daags nadien op 19 september starten in de Eneco Tour.

Organisator Rob Discart van Golazo Sports is alvast in de wolken met de deelname van wereldkampioen Peter Sagan. " Hij heeft blijkbaar veel zin om te starten in onze koers, toch een ideale voorbereiding op het WK in Qatar enkele weken later. Hij zal meteen na het EK met een privéjet overgevlogen worden naar Nederland en dan afreizen naar de start."

De ploegenpresentatie in Bolsward op zondag 18 september zal hij dus niet kunnen bijwonen. "Voor bepaalde renners moet je zoeken naar de beste oplossing om beide programma's te kunnen combineren en kan je wel een uitzondering maken", meent Discart. "We zijn blij dat Sagan hier start, een smaakmaker toch voor onze koers."