Woensdag werden de vier wildcards voor de komende Eneco Tour bekendgemaakt. De selecties van Topsport Vlaanderen-Baloise en Roompot Oranje Peloton zijn al gekend (zie link onderaan) en vandaag kom je de namen van Cofidis en Wanty-Groupe Gobert te weten.

Het Franse Cofidis is er voor het eerst bij sinds de Eneco Tour van 2012. Kapitein van de ploeg is sprinter Nacer Bouhanni. Het 26-jarige Franse spurtkanon verzamelde dit seizoen al acht zeges - waaronder een etappe in Parijs-Nice en de Dauphiné - en is ongetwijfeld erg tuk op de sprintkansen in de Eneco Tour. Michael Van Staeyen is de Belg van dienst in de selectie.

De volledige selectie: Nacer Bouhanni, Borut Bozic, Hugo Hofstetter, Christophe Laporte, Cyril Lemoine, Geoffrey Soupe, Anthony Turgis, Michael Van Staeyen

De 8-koppige selectie van het Belgische Wanty-Groupe Gobert is er eentje om rekening mee te houden. Dimitri Claeys gooide dit seizoen hoge ogen met een negende plaats in de Ronde van Vlaanderen, een ritzege in de Tour de Wallonie en winst in de GP Jef Scherens. Andere smaakmakers zijn Frederik Backaert (etappewinnaar Ronde van Oostenrijk) en Jérôme Baugnies (winnaar Druivenkoers). Snelle mannen van dienst zijn Kenny Dehaes en Roy Jans.

De volledige selectie: Frederik Backaert, Jerome Baugnies, Gaetan Bille, Dimitri Claeys, Kenny Dehaes, Roy Jans, Marco Marcato, Mark McNally