Tim Wellens volgt zichzelf op als eindwinnaar van de Eneco Tour. Zijn overwinning kwam in de laatste etappe tussen Sint-Pieters-Leeuw en Geraardsbergen niet meer in gevaar. "Dit is een fantastische prestatie."

Ruim veertig seconden na dagwinnaar Manuel Quinziato bolde Tim Wellens op de Vesten in Geraardsbergen als achttiende over de streep. De armen in de lucht en met een brede glimlach op het gezicht. Wellens volgt op de erelijst van de Eneco Tour zichzelf op.

"Voor de Eneco Tour zat ik nochtans met twijfels over mijn vorm", bekende Wellens, die zich in juli niet kon doorzetten in de Ronde van Frankrijk. "Dan is het fantastisch dat ik voor de tweede keer op rij deze rittenwedstrijd op mijn erelijst mag schrijven."

"Ik beschouw dit niet als een revanche voor mijn Tour. Iedereen weet het niet goed was, maar ik ben er niet slechter uitgekomen. Die drie weken Tour in de benen zijn nu zelfs een groot voordeel." De basis voor zijn zege in de Eneco Tour legde Wellens deels na de Ronde van Frankrijk. "Ik ging trainen in de Ardennen en verkende de zesde rit naar Houffalize. Het was meteen duidelijk dat het een moeilijke finale was met veel bochten. En de onbekende klim van Saint-Roch. Die verkenning heeft me gisteren zeker iets opgeleverd."

Na zijn winst in de Eneco Tour wil Wellens de goede lijn doortrekken in het najaar. Zijn eerste wedstrijd is de Grote Prijs van Plouay. "Daarna hoop ik opnieuw goed te zijn in Lombardije. Het WK? Ik ga niet via de pers solliciteren naar een plaatsje, maar ik wil graag meegaan om de ploeg te helpen."