Manuel Quinziato (BMC) was achteraf dolblij met zijn zege op de Vesten. Maar de Italiaan moest wel enorm diep gaan. "Het was winnen of sterven", klonk het mooi na afloop.

Quinziato plaatste zijn beslissende aanval op de Denderoordberg, de voorlaatste klim van de dag. Toch kwamen Leukemans en Lampaert op de Vesten nog akelig dicht. "Niet omkijken, dacht ik. Maar ik deed het toch. En op dat moment was het winnen of sterven. Ik ben heel erg blij dat ik het gehaald heb. Vorig jaar was ik hier al eens vierde."

De 35-jarige Italiaan koos vandaag voor de vroege vlucht. "Zaterdag probeerde ik mijn goed klassement te verdedigen, maar dat viel tegen. Daarom dat ik vandaag op een ritzege mikte. Het was eigenlijk niet het plan om mee te gaan met een vroege vlucht, maar plots zat ik daar toch in een groep van veertien."

En in die vlucht voelde Quinziato zich duidelijk in zijn nopjes. "Het was een geweldige dag vandaag. Ik voelde me vanmorgen al goed. Met Leukemans en Lampaert had ik in de finale twee sterke krachten aan mijn zijde. Ik heb uitgespeeld zoals ik in gedachten had en ik ben enorm blij."