Johan Le Bon boekte vrijdag in de Eneco Tour zijn eerste WorldTour-zege uit zijn carrière. En daar was de Fransman van FDJ erg blij mee. "Dit is een belangrijke en emotionele dag", klonk het na afloop op de persconferentie.

Le Bon trok na 55 kilometer in de aanval met de Nederlander Dylan van Baarle. En het duo zong het verrassend uit tot het einde. In de slotkilometers verraste Le Bon zijn metgezel met een demarrage. "Ik wilde de sprint niet afwachten", aldus de Fransman. "Ik ken Dylan van bij de jeugd en ik weet dat hij een goeie renner is. Het werd nog even heel spannend toen hij weer naderde, maar ik hield gelukkig stand."

De regen in de finale speelde Le Bon naar eigen zeggen in zijn kaarten. "Ik hou van de regen en vandaag waren de weersomstandigheden goed voor de vluchters. Ik wist dat het voor problemen zou zorgen in het peloton. Bij de laatste doortocht aan de finish begon ik er in te geloven. En aan Dylan had ik een uitstekende metgezel."

Voor de 24-jarige Le Bon is het zijn eerste WorldTour-zege. "En dit is een mooi moment om die te pakken. Ik heb een moeilijk seizoen gekend. Een virus heeft mij sinds april lang parten gespeeld en nu gaat het eindelijk weer wat beter", vertelt Le Bon, die op de vlakte blijft wat de klassementsambities betreft. "We zullen zien. Eerst goed herstellen en rusten. Er staan nog twee erg zware dagen op het programma."