Na de sprinters en de tijdrijders zijn vandaag de klassementsrenners aan zet. Tussen Riemst en Sittard-Geleen moeten er 27 hellingen bedwongen worden. Maar voor de renners op de trappers gaan staan, blikken we nog even terug op de tijdrit in Hoogerheide.

Lotto Nl Jumbo schiet raak

Jos van Emden bezorgde Lotto Nl Jumbo de eerste WorldTour-zege van 2015. En dat uitgerekend in eigen land. Na de knappe vijfde plaats in de proloog van Utrecht bevestigde hij in Hoogerheide met een sterk nummer. Wilco Kelderman maakte het succes voor het team compleet met een knappe tweede plaats. Voor de troepen van Nico Verhoeven was het trouwens de tweede zege in drie dagen. Twee dagen eerder won Mike Teunissen de proloog in de Tour de l'Ain.

Nederland boven

Eén, twee en vier. En ook nog dertien en vijftien. Van Emden, Kelderman en Lars Boom. En ook nog Rick Flens en Dylan van Baarle. Nederland vierde een tijdritfeestje in Hoogerheide. Zelfs gepatenteerde hardrijders als Adriano Malori, Matthias Brändle en Andriy Grivko beten hun tanden stuk op het Hollandse enthousiasme.

BMC sterk in blok

Zesde, zevende en achtste. Greg Van Avermaet, Manuel Quinziato en Philippe Gilbert. BMC presteerde gisteren zeer sterk in blok. Van Avermaet en Gilbert kunnen zo in een uistekende positie de klassementsritten aanvatten. Met Quinziato heeft Valerio Piva nog een sterke bliksemafleider ter beschikking. De concurrentie zal vanaf vandaag de ogen goed open moeten houden.

Pech voor Terpstra

Hij startte maandag als één van de topfavorieten aan de Eneco Tour. Met de eindzege in de Ronde van Wallonië op zak was het vertrouwen in een goede afloop groot. Tot hij gisteren in Hoogerheide twee keer met pech kreeg af te rekenen. Zadelbreuk en een lekke band. Tijdsverlies: 1'26". Om het langs de positieve kant te bekijken: Terpstra moet aanvallen. Spektakel gegarandeerd.

Warm weer

De weergoden zijn de Eneco Tour gunstig gezind. Het kwik stijgt elke dag ruim boven de twintig graden. In Hoogerheide deed een stralend zonnetje er nog enkele graadjes bij. Dat zorgde ook voor een letterlijke hot seat voor dagwinnaar Jos van Emden. "Maar gelukkig was er koude Primus", grapte de kale Nederlander. Wie vandaag de renners tussen Riemst en Sittard-Geleen komt aanmoedigen wordt trouwens opnieuw getrakteerd op een aangenaam zomerweertje. Vergeet dus zeker niet die zonnemelk uit de kast te halen.