De droom van Jesper Asselman blijft duren. De 25-jarige Nederlander van Roompot Oranje Peloton behoudt ondanks een nieuwe massasprint de witte leiderstrui en mag donderdag als laatste renner van start gaan in de tijdrit in Hoogerheid.

De zenuwen bij Asselman waren al wat verdwenen, maar de glimlach die hij op zijn gezicht toverde was nog steeds even breed. "Fantastisch, de droom gaat gewoon door", glunderde de renner uit Delft.

Klein feestje 

"Toen we gisteren in het hotel aankwamen, hebben we met de ploeg nog een glaasje champagne gedronken en een klein feestje gevierd. Mijn gsm ontplofte. Ik kon de massa's berichtjes niet bijhouden. 's Avonds voor het slapen gaan, heb ik hem gewoon uitgezet. Anders had ik wellicht geen oog dichtgedaan. Toen ik hem deze ochtend opnieuw aanzette, hield hij niet op met piepen. Ik heb voor de zekerheid ook gisterenavond mijn rugnummer al opgespeld, normaal doe ik dat altijd pas de ochtend van de wedstrijd."

Ook tijdens de etappe tussen Beveren en Ardooie was het genieten. "De hele ploeg reed voor mij op kop en als ik me even liet uitzakken, kreeg ik voortdurend schouderklopjes. Het is duidelijk dat iedereen me deze triomf gunt. Na de aankomst kwam ook Tom Boonen me feliciteren. Dat is toch schitterend."

Alles geven in tijdrit

Donderdag mag Asselman in Hoogerheide om 16u29 als allerlaatste renner aan zijn tijdrit beginnen. Het wordt ongetwijfeld een nieuw kippenvelmoment, maar met de kleine verschillen maakt Asselman zich weinig illusies over een nieuwe dag in de leiderstrui. "Ik ga gewoon alles geven en dan zien we wel waar we uitkomen."