Van de jarige Alafaci tot de schaatsende Van Hecke. De ploegenvoorstelling leverde enkele leuke nieuwtjes op.

Jarige Alafaci

De Italiaan Eugenio Alafaci (foto) van Trek Factory Racing vierde gisteren zijn 25ste verjaardag. Hij werd door het publiek langs de grachten getrakteerd op een welgemeende 'Happy Birthday'. De organisatie trakteerde hem op een fles Friese kruidendrank.

Elfstedentocht

De Nederlander Jens Mouris (Orica-GreenEdge) hoopt later nog eens terug te keren naar Bolsward voor de Elfstedentocht. "Al zal het wel niet meteen om te schaatsen zijn, want daar ben ik niet goed in", lachte de boomlange tijdrijder.

Petje duiken


De Belgen van Topsport Vlaanderen-Baloise zijn ook populair in het hoge noorden van Nederland. Toen een petje van de ploeg in de grachten van Bolsward belandde, dook een toeschouwer meteen het water in. Five seconds of fame en een petje rijker. En een nat pak.

Schaatsende Van Hecke

Belgisch kampioene Preben Van Hecke straalde op het startpodium in Bolsward en had nieuws voor de schaatsliefhebbers. "Thuis trek ik de schaatsen wel eens aan. Vlakbij is er een meer. Als dat bevroren is tijdens de winter ga ik 's morgens graag schaatsen."