Nog drie keer slapen en de elfde Eneco Tour gaat van start in Bolsward. Lotto-Soudal en LottoNL-Jumbo lieten vrijdag alvast even hun kaarten kijken.

Bij de Nederlandse WorldTour-formatie wordt voor de vlakke etappes gerekend op snelle man Moreno Hofland. "Moreno is goed uit zijn rustperiode gekomen", aldus ploegleider Nico Verhoeven. Dat heeft hij laten zien in de diverse koersen die we in België reden en in de London Prudential Classic, waar hij de sprint van een grote groep won en negende werd."

Hofland zelf heeft er naar eigen zin in. "Ik ben als kleine jongen wel eens gaan kijken. Nu komen de mensen voor mij. De tweede en vierde etappe finishen namelijk in Breda en Hoogerheide, dat is vlak bij Roosendaal (zijn thuishaven, red.). Ik wil mij mengen in de massasprints en mooie uitslagen rijden. Het liefst win ik natuurlijk een etappe, al blijft dat een hele uitdaging op WorldTour-niveau."

Voor het algemeen klassement is Wilco Kelderman de aangewezen man. Hij gaat voor se top tien. "Mijn rug voelt nog steeds wat stijf aan. Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, maar na mijn zevende plaats twee jaar geleden, ga ik dit keer opnieuw voor de top tien. Ik kijk er ook naar uit om in eigen land in een WorldTour-wedstrijd de nationale tijdrittrui te dragen.

LOTTO-SOUDAL: ENKELE SPEERPUNTEN


Bij Lotto-Soudal houden ze enkele ijzers in het vuur. "Het valt af te wachten hoe de Tourrenners hersteld zijn. Als je goed uit de Tour komt, dan kan je die lijn nog lang doortrekken. Kom je er wat minder uit, door blessures bijvoorbeeld, dan wordt dat wat moeilijker. We gaan sowieso proberen om een ritoverwinning in de wacht te slepen, daarvoor hebben we onder meer André Greipel en Jens Debusschere in onze rangen."

Wat het klassement betreft, wordt het afwachten. "We hebben daarvoor Tim Wellens, Tiesj Benoot of Jürgen Roelandts in onze ploeg. We zullen moeten kijken hoe de wedstrijd verloopt, het is moeilijk te voorspellen. In iedere wedstrijd waar we aan de start verschijnen, proberen we om er iets moois van te maken."

Jürgen Roelandts hoopt op een beter gevoel. "In de Tour de Wallonie had ik nog geen supergevoel en daarna had ik wat last van de buik. Dus ik duim voor een beter gevoel in de Eneco Tour, maar ik heb er goeie hoop op. Er zijn een paar etappes die mij wel aanspreken, zoals de vijfde en zevende rit. Ik draag het klassieke werk een warm hart toe en ik hoop om in die ritten iets te kunnen proberen. Zeker de laatste rit, die start in de buurt van mijn geboorteplaats, is een mooie etappe die mij zeker moet liggen."

Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Stig Broeckx, Jens Debusschere, André Greipel, Greg Henderson, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Tim Wellens

Selectie LottoNL-Jumbo:
Jos van Emden, Rick Flens, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Tom Leezer, Maarten Tjallingii, Robert Wagner en Maarten Wynants